RU  UA

Які завдання стоять перед ЗСУ на Донбасі та у Приазов'ї: генерал озвучив прогноз

На сході, де українським військовим вдалося просунутися від Красногорівки в бік Старомихайлівки, на лінії фронту зараз відбувається проведення оборонної стратегічної операції.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, засновник БФ "Закриймо небо України" генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За його словами, за останній час противник перекинув резерви з Херсонського напрямку, й не тільки вбік Кремінної на Лиманському напрямку Сватове-Кремінна.

Читайте: Кількість знищеної артилерії росіян наближається до круглої цифри: свіжа інфографіка втрат

Особливо інтенсивні бойові дії ведуться біля Кремінної, південніше Дібрового та Білогорівка. "Причому в Білогорівці є ділянки, де наступають, як ворог, так і наші, відновлюють території, які були під нашим контролем, і теж мають наступи. Тобто йдуть такі зустрічні бої", - розповів експерт.

У той же час, зауважив він, просування противника в Серебрянському лісництві зупинено, там зараз ведуться активні оборонні бої й ворогу не вдається йти далі.

"Бої йдуть у Бахмуті", - зазначив Ігор Романенко, пояснивши, що на цій ділянці фронту оборонні завдання виконуються наявними силами, які не підсилюються з інших ділянок. Але ЗСУ не просуваються вперед, тому що туди перекинули резерви ворога, які виконують "відволікаюче" від проведення контрнаступальних операцій завдання.

На півдні найближчим часом буде з’ясовуватися ситуація й прийматися рішення щодо ураження об’єктів противника, а також заводження резервів, можливо, оперативного рівня, - зауважив військовий експерт, додавши, що вже почало підсихати лівобережжя Херсонської області й ворог почав повертатися на першу лінію своєї оборони.

"Повертаючись до сходу України, ми маємо оборонні бої, і сили оборони мають завдання зупинити просування противника на тактичному рівні і знищувати живу силу, озброєння и техніку противника і вимусити перейти до оборони на цьому напрямку. А питання наступального рівня проводити чи на Запорізькому напрямку, чи можливо розшукати більш слабкі місця, вразити цей напрямок і несподівано просуватися вперед", - розповів в ефірі Апостроф TV генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Маріуполі ліквідували чотирьох російських офіцерів.

Вас може зацікавити:

"Україна не бомбила Донецьк 8 років": Пригожин висловився про війну і назвав Путіна психом

Зеків женуть вперед загородзагони: у росіян великі втрати в районі Кремінної та Білогорівки

Що зараз відбувається на північному та західному кордонах: в ДПСУ розповіли про ситуацію