RU  UA

Зеків женуть вперед загородзагони: в росіян великі втрати в районі Кремінної та Білогорівки

Російські окупаційні війська продовжують атакувати Україну ракетами та дронами-камікадзе, але це не приносить їм жодного результату на фронті. Так, в районі Кремінної та Білогорівки росіяни зазнають величезних втрат і змушені гнати в атаку свої підрозділи за допомогою загороджувальних загонів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Сєвєродонецької РВА Роман Власенко.

Читайте також: Україна та Росія наступають один на одного: що допоможе змінити ситуацію на користь ЗСУ

"Головні воєнні дії йдуть біля Кремінної та Білогорівки. Окупанти намагаються тиснути в районі Діброви. Бої схожі на ті, коли росіяни наступали на Бахмут. Відбуваються м'ясні штурми, окупанти не рахують свої втрати. Тільки замість вагнерівців використовуються зеки з інших ПВК. Це найменш підготовані підрозділи, які женуть уперед загороджувальні загони", - сказав Власенко.

Він наголосив, що втрати ворога дуже високі. Високий рівень дезертирства, здачі в полон ЗСУ. Своїх поранених та загиблих росіяни вивозять "Камазами". До Луганська заїхало два мобільні крематорії, за допомогою яких окупанти намагаються приховати свої втрати.

"Близько половини мешканців з деокупованих восени населених пунктів виїхали. Залишається близько 100 осіб, яким ми надаємо гуманітарну допомогу. Також, окупаційна влада намагається системно депортувати дітей під виглядом виїзду на оздоровлення. Щомісяця вивозиться 100-150 дітей. В окупованих населених пунктах відключений мобільний інтернет. В Сіверодонецькому районі існують великі проблеми з комунальними послугами, вивозом сміття. Вся медична система працює на окупантів, тому люди не можуть отримати медичні послуги. Проблеми з роботою, через що багато людей виживають тільки за рахунок гуманітарної допомоги. Продають свої речі, щоб виручити якісь гроші. Багато хто намагається виїхати зі своїх міст”, - розповів Власенко.

Він додав, тим, хто не взяв російського паспорта, відмовляють у гуманітарній допомозі. Більше того, гуманітарна допомога масово розкрадається та з'являється у магазинах окупованої Луганської області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Донбасі російські "мобіки" тікають із фронту під ударами ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

У лідерах – Краснодарський край: скільки загиблих в Україні росіян офіційно визнали в РФ

Росіянам влаштували пекло: у ЗСУ озвучили втрати ворога на Таврійському напрямку

Десант окупантів у Бахмуті, дезертирство та загороджені: що зараз відбувається на Донбасі