RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вже офіційно: Україна звільнила захоплену з 2014 року землю

Українські військові зуміли вибити росіян і просунулися на схід від Красногорівки на Донеччині. Ці землі були окуповані з 2014 року.

Інформацію про це в ефірі національного телемарафону офіційно підтвердив речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Читайте також: ЗСУ атакують ворога і просуваються за декількома напрямками: звіт та карти ISW

За його словами, українські військові під час контрнаступу звільнили території під Красногорівкою Донецької області, які перебували під російською окупацією з 2014 року.

Шершень також сказала , що штурмові підрозділи українців просунулися вперед досить несподівано для російських окупантів. Це сталося завдяки добре спланованим діям ЗСУ. Він також розповів про те, що звільнити українську землю вдалося ще тиждень тому, але інформацію не розголошували "з тактичних міркувань".

Спікер підкреслив, що деокупація цих територій має "символічне значення" і є " принциповим моментом" для покращення становища ЗСУ на фронті.

Раніше ми повідомляли, що українські військові завдали нищівного удару по російським окупантам у Генічеську на Херсонщині .

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ завдали 12 ударів по місцях зосередження ворога та знищили ворожий "Алігатор"

Вже офіційно: США та Великобританія оголосили про нову військову допомогу Україні

ЗСУ звільнили ще один населений пункт у Запорізькій області: всі подробиці від Міноборони