RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗАЕС підірвуть? У ГУР оцінили можливість теракту на захопленій станції

Російські окупанти, які раніше підірвали Каховську ГЕС, завершили підготовку теракту на Запорізькій атомній електростанції.

Про це в інтерв'ю The New Statement повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Читайте також: Буданов заспокоїв: глава ГУР прокоментував ядерні загрози Росії

Він наголосив, що ядерні реактори без охолодження розплавляться за час від 10 години до двох тижнів.

До аварії на Запорізькій атомній електростанції також можуть призвести підвищення окупантами напруги на лініях електропостачання до станції.

Буданов розповів про те, що план теракту на станції вже повністю розроблено та затверджено. Для прискорення процесу росіяни можуть використовувати технічні засоби.

Він нагадав про мінування ворогом ставка-охолоджувача та повідомив про розміщення начиненої вибухівкою техніки біля 4 із 6 енергоблоків ЗАЕС. Глава розвідки переконаний, що ситуація ще не була такою серйозною, як сьогодні.

Він додав, що наказ РФ вчинити теракт може бути викликаний поразкою російської армії на лівому березі Дніпра. Створення зони ядерного лиха у Москві розглядають як запобіжник подальшого просування українських військових.

Буданова вважає, що зараз є ризик, що Росія може атакувати ЗАЕС із витоком радіації як "превентивний захід", щоб зупинити наступальну операцію України та заморозити лінію фронту у тому вигляді, в якому вона перебуває зараз.

Нагадаємо, керівник української розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов попередив, що російські окупанти замінували ставок , який охолоджує Запорізьку атомну електростанцію.

  • Вас може зацікавити:

"Загроза зберігається": у ГУР відреагували на новий ядерний шантаж Путіна

Це буде аварія, а не катастрофа: чому на ЗАЕС росіяни не зможуть вчинити "другий Чорнобиль"

Підрив Каховської ГЕС: експерт докладно розписав усі можливі наслідки