RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Україну після прохолоди прийде справжня спека: прогноз синоптика на перший тиждень липня

Після мінливої погоди у червні, другий місяць літа здивує українців справжньою спекою – температура повітря подекуди сягатиме +35 градусів.

Якою буде погода у перший тиждень липня розповіла синоптикиня Наталія Птуха, інформує "Телеграф".

За її словами, підвищення температури повітря українці відчують з першого липня. Так, на півночі, півдні та в центрі стовпчики термометрів піднімуться до 25-29 градусів Цельсія. При цьому на сході та заході буде дещо свіжіше – там температура повітря коливатиметься від 23 до 25 градусів. Крім того, синоптики прогнозують короткочасні грозові дощі та навіть справжні зливи. Надалі ж температура повітря буде лише підвищуватись.

"2,3 липня вночі в Україні очікується 14-19 градусів вище нуля, а на узбережжі морів до 22 градусів тепла. В денні години – 25-30 градусів тепла, в західних областях трохи прохолодніше: 21-26 градусів тепла", — пояснила синоптикиня.

Попри те, що короткочасні опади періодично накриватимуть Україну, суттєвої прохолоди від них очікувати не варто.

"Поки що погода не стабілізується, і впродовж наступного тижня нестійка атмосфера збережеться і будуть опади, адже стабільного антициклону немає. На температурний фон це не вплине: вдень будуть опади, а потім знову буде гарно припікати літнє сонце. Але грозових дощів особливо в денні години слід очікувати. Тому 2 липня в західних і північних регіонах, а 3 липня вдень у центральних областях, на Прикарпатті і Закарпатті пройдуть грозові дощі. На решті територій України в ці дні без опадів", — запевнила Наталія Птуха.

Читайте також: В Україні на "маківці літа" буде аномальна спека: синоптик дав прогноз на липень

На території, що ближче до екватора, прийде справжнісіньке літо.

"4,5 липня вночі слід очікувати 13-19 градусів вище нуля, а вдень 24-30 градусів тепла. На півдні України буде гарячіше: вночі 17-22 градуси тепла, а вдень стабільно від +27 до +33 градусів. В ці дні переважно без опадів. Лише у західних регіонах і північних областях можуть пройти грозові дощі", — розповіла синоптикиня "Укргідрометцентру".

За її словами, температура повітря на більшості областей іще підвищиться. Зокрема, уночі термометри покажуть +17-23 градусів (на заході дещо прохолодніше - 14-20 градусів вище нуля), а вдень температура сягатиме +27 до +33 градусів. На півдні очікується ще більше підвищення температури - вночі 21-26 градусів тепла, а вдень від +30 до +35 градусів вище нуля. На Київщині температура буде стабільною – близько 30 градусів.

"Загалом середньомісячна температура в липні, за прогнозами наших фахівців, передбачається на рівні 20-25 градусів вище нуля. Це на 1-2 градуси вище за кліматичну норму", — резюмувала синоптик.

Раніше ми писали, що частину України накриють локальні грозові дощі.

  • Вас може зацікавити:

В перші дні липня в Україні припече до +32: де буде найспекотніше

Україну заллють дощі та прийде похолодання: прогноз погоди на тиждень

Затопило авто та двори: на Карпати обрушилася сильна злива