RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні на "маківці літа" буде аномальна спека: синоптик дав прогноз на липень

Червень дивував українців мінливою погодою і липень буде не менш чудернацьким – у другому місяці літа на українців чекають спека із періодами прохолоди, а також зливи, грози й навіть град.

Про це заявив синоптик Ігор Кібальчич, інформує meteoprog.com.

За його словами, липень розпочнеться з активного притоку теплого повітря із південних регіонів країн Балканського півострова, Середземного моря та півострова Мала Азія. Цей процес буде відбуватись на фоні висотного гребеня та південно-західних повітряних потоків, що сприятиме перевищенню температурних показників над середньою температурою, зафіксованою протягом багатьох років, у першій декаді місяця.

На більшості території України максимальна температура повітря сягатиме +27…+33 °C. Проте це не стосується західних та північних областей – тут термометри покажуть комфортні +23…+28 °C. При цьому на сході та півдні країни суттєвих опадів не передбачається, а на заході їх буде забагато, особливо у Карпатському регіоні.

Читайте також: Україну заллють дощі та прийде похолодання: прогноз погоди на тиждень

У другій декаді липня очікується температурна нестабільність, з прогнозованою вищою ніж зазвичай середньою температурою повітря. Максимальні температури, як зазвичай, будуть найбільш підвищені в південних регіонах країни. За цей період, опади розподілятимуться нерівномірно по всій території, іноді супроводжуючись грозами, градом і шквалистим вітром.

У період тривалого тепла із високими температурами, існує певна ймовірність виникнення ґрунтової посухи в південних, центральних та деяких східних областях. Також існує високий ризик пожеж у цих регіонах.

Протягом третьої декади липня можливе зниження температури та збільшення вологості, оскільки є передумови для розвитку північно-західних циркуляційних процесів. Ці процеси приведуть до інтенсивнішого проникнення свіжих повітряних мас зі Скандинавії на територію України. Однак, у південній частині країни питання щодо зволоження залишається досить складним та може не вирішитися повністю.

Тож середня температура липня становитиме +20…+25 °C, що на 1 – 2 °C вище за норму. Сумарна кількість опадів за місяць становитиме 42 – 95 мм, у західних областях та в Карпатах місцями 100 – 170 мм, що в межах норми, місцями вище за норму на 10 – 25 %.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Львів накрила потужна буря з градом та сильним вітром.

  • Вас також може зацікавити:

Київ накрила тропічна злива, але місту пощастило: вражаюче відео з центру

По Одесі вже плавають риби: фото та відео масштабного потопу

Затопило авто та двори: на Карпати обрушилася сильна злива