RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія може почати відведення військ з кількох напрямків фронту – звіт ISW і свіжі карти боїв

Російських військових можуть відвести з півдня України або створити серйозні вразливі точки у Херсонській та Луганській областях для утримання Бахмута, де окупанти продовжують зосереджувати основні сили.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 1 липня.

Читайте також: Танки, артилерія і жива сила: ЗСУ скоротили чисельність армії РФ за добу

"Якщо російських підкріплень, вже надісланих до Бахмута, буде недостатньо для утримання досягнутих успіхів у цьому районі, російське командування може опинитися перед складним вибором: чи ризикувати створенням серйозних вразливих точок у Херсонській та Луганській областях, чи почати відводити війська з півдня України", - йдеться у повідомленні.

Бої у Бахмуті, 01.07.2023Фото: understandingwar.org

Російські джерела стверджують, що 1 липня ЗСУ провели контрнаступальні операції щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Водночас українські офіційні особи вказують на те, що ЗСУ ще не розпочали основну фазу свого контрнаступу.

Водночас аналітики ISW вважають, що країни-агресор може продовжити використовувати загрозу витоку радіоактивних речовин на Запорізькій АЕС для стримування українського контрнаступу і послаблення військової підтримки України від західних партнерів.

Бої на Луганщині, 01.07.2023Фото: understandingwar.org

Минулої доби окупанти вели обмежені наступальні дії вздовж лінії Сватове-Кремінна, а також проводили обмежені наземні обстріли вздовж лінії Авдіївка-Донецьк та перекидали повітряно-десантні підрозділи у район Бахмута. У свою чергу, ЗСУ ведуть наземні обстріли навколо міста.

Бої на Донеччині, 01.07.2023Фото: understandingwar.org

Також рашисти продовжують контратаки на звільнені українські позиції на адмінкордоні між Донецькою та Запорізькою областями. ЗСУ продовжують контрнаступальні операції на заході Запорізької області.

Бої у Запорізькій області, 01.07.2023Фото: understandingwar.org

Бої у Херсонській області, 01.07.2023Фото: understandingwar.org

Раніше ми писали, що командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв розповів, чи існує загроза для України зі сторони Білорусі.

  • Вас може зацікавити:

Україна може отримати від США новий вид боєприпасів

Склади з боєприпасами, авіація і не лише: кадри "засвіченої" техніки окупантів із Луганського аеропорту

Знищено дві роти противника: сили оборони України наступають на Таврійському напрямку, кадри