RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Вагнер" та ядерна зброя в Білорусі: Наєв розповів, чи існує загроза для України

Військовим керівництвом України не зафіксовано передислокацыя найманців ПВК "Вагнер" та відправка ядерної зброї РФ до Білорусі.

Про це у коментарі "Укрінформу" заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Станом на 1 червня на території Білорусі немає жодного підрозділу ПВК "Вагнер". За словами Наєва, українська розвідка працює над тим, щоб оперативно отримати інформацію про можливу передислокацію найманців до сусідньої країни.

Читайте також: Ядерний шантаж Путіна не пройшов даремно: у Польщі зробили екстрену заяву

"На даний час, станом на сьогоднішній день, жодного підрозділу ПВК "Вагнер" на території Білорусі не відмічено. Але ми усвідомлюємо подальший розвиток ситуації, і наші розвідувальні органи працюють над отриманням інформації про це. Якщо це станеться, військове командування знатиме про це" , - підкреслив командувач ОС і додав, що Україна розглядатиме кілька сценаріїв у разі передислокації "Вагнера" до Білорусі.

Генерал-лейтенант також заспокоїв, що Сили оборони наразі проводять підготовку сил, які можуть бути задіяні у разі виникнення загрози з території РБ. Окремо розвідка стежить, що Росія може відправити ядерну зброю до Білорусі. На даний момент подібна передислокація не здійснювалася.

Також читайте матеріал "Апострофа": Сашко, натисніть на кнопку: як Путін намагається зіпхнути на Лукашенка "ядерну палицю"

Вас також може зацікавити:

Чому Вагнер не пішов на Москву: Пригожин зробив зізнання

Найцікавіше залишилося за кадром: у ГУР обіцяють другу дію у "шоу Пригожина"

Чому Пригожин дав задню: ISW про "заколот" "агнеровців" у Росії