RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

ЗСУ атакують на кількох напрямках: в ISW підтвердили успішне просування українських військ

Сили оборони України 2 липня здійснювали контрнаступ на шести ділянках фронту, на деяких досягли успіхів. Російські війська завдали ще одну серію ракетно-ракетних ударів по півдню України та Києву.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія вдарила по Україні "Калібрами" і дронами: що відомо про наслідки нічної атаки

За словами аналітиків, міністерство оборони Росії та інші російські джерела стверджували, що українські війська вели наступальні дії на Лиманському напрямку, в районі Бахмута, на ділянці Авдіївка-Донецьк, на заході Донецької області, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий 2 липня повідомив, що українські війська продовжують наступати на флангах в районі Бахмута. Російський мілблогер стверджував, що українські сили досягли невизначених успіхів на південний захід від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Геолокаційні кадри, опубліковані 1 липня, показують, що українські сили просунулися на північний схід від Володимирівки (12 км на південний схід від Вугледара) на заході Донецької області.

Російські джерела стверджували, що українські війська продовжували контрнаступальні операції на південь і південний захід від Оріхова на заході Запорізької області. Окупаційний депутат Запорізької області Володимир Рогов заявив, що українські війська просунулися до позицій російських окопів поблизу Роботиного (12 км на південь від Оріхова) і що в цих окопах точаться ближні бої. Деякі російські джерела продовжують описувати ці українські контрнаступальні операції як менші тактичні операції, ніж попередні українські контрнаступальні операції.

2 липня російські війська завдали ще одну серію ракетно-ракетних ударів по півдню України та Києву. Генштаб України повідомив, що російські війська випустили по Україні 11 ракет і вісім безпілотників "Шахед", у тому числі три ракети "Калібр" по Одеській та Миколаївській областях. У Генштабі України повідомили, що українські сили перехопили всі три крилаті ракети "Калібр" і вісім безпілотників "Шахед".

Київська міська військова адміністрація повідомила, що українська ППО збила всі російські безпілотники "Шахед", які були націлені на Київ, а Південне оперативне командування України повідомило, що українські сили збили два безпілотники над Миколаївською областю.

Конфлікт Міністерства оборони Росії зі спільнотою мілблогерів через тривіальну бойову операцію може свідчити про те, що російське військове командування не вважає, що у нього є інші успіхи, про які можна було б доповісти Путіну на тлі поточного українського контрнаступу. Один мілблогер зазначив, що російські оборонні чиновники стурбовані тим, що висвітлення мілблогерами війни ставить під загрозу їхні офіційні позиції, і натякнув, що російське МО, можливо, намагається оговтатися після повстання Групи Вагнера 24 червня. Раніше ISW повідомляв, що Міноборони Росії, можливо, перебільшило свою перемогу на сході Херсонської області, щоб відновити репутацію російського угруповання військ "Дніпро" та Південного військового округу, чий штаб знаходиться в Ростові-на-Дону.

Раніше ми повідомляли, що за добу ЗСУ ліквідували 600 окупантів.

Вас може зацікавити:

Знищено дві роти противника: сили оборони України наступають на Таврійському напрямку, кадри

В Україні з’явиться нова професія: що треба знати претендентам на посаду

Підірвати ЗАЕС складно, але терористи мають інший сценарій: до чого готуватися українцям