RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

На Сонці стався викид, який викликав відключення радіо: чи чекати магнітну бурю

Сонце випустило величезний сонячний спалах, що викликав відключення радіо, оскільки сильно вдарило по верхніх шарах атмосфери Землі. Як і обіцяли експерти, липень розпочинає свої випробування на міцність.

Про це повідомляє Science Alert.

Читайте також: Аномальне тепло в Україні: яких сюрпризів чекати від погоди влітку

Повідомляється, що активна область сонячних плям під назвою AR 3354 викликала сонячний спалах X-класу — найпотужнішу категорію, на яку здатне наше Сонце.

Почавшись у X1,0 (найбільшою з колись була X28, зареєстрована майже 20 років тому), спалах іонізував верхні шари атмосфери Землі, створюючи перешкоди для високочастотних радіосигналів на тій стороні Землі, яка на той час була повернена до Сонця.

Хоч би як серйозно це звучало, вплив на Землю був м'якшим, ніж міг би бути, оскільки спалах вщух без подальших подій. Астрономи не побачили жодних ознак викиду корональної маси, який зазвичай супроводжує такі події, які б запустили потоки плазми далеко в космос.

До того ж точного прогнозу, що викид викличе магнітну бурю, немає, але він може бути. Тим більше що сильна магнітна буря прогнозується на 12 липня.

Щоб упоратися з можливою магнітною бурею, потрібно пам'ятати про кілька правил. Зокрема, не можна нехтувати сном, правильно харчуватися. Потрібно ввести більше сезонних фруктів та овочів, пити більше води. Також варто відмовитися від алкоголю та кави, займатися улюбленими справами та спортом.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" поділився гороскопом для всіх знаків Зодіаку на все літо 2023 року.

Вас також може зацікавити:

Які дні у липні найбільш врожайні, а коли не варто нічого сіяти та садити: місячний календар

Спіймають успіх за хвіст: названі щасливчики липня по гороскопу

Зірки дарують шанс розбагатіти: фінансовий гороскоп на липень