RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Окупанти активізувалися і постійно маневрують: Гуменюк розповіла про ситуацію на півдні

На півдні України радіаційний фон у нормі. Попередження про можливу провокацію було вкрай необхідне в умовах гібридної війни, сили оборони мали попередити населення про підготовку.

Про це розповіла речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Окупанти почали застосовувати проти ЗСУ "росу смерті": які симптоми ураження хімзброєю

"Інформація про теракт, що готується на ЗАЕС, перевіряється. Зараз все робиться за методиками російської пропаганди. Вони намагаються чинити інформаційний тиск. Ми намагаємося ретельно перевіряти інформацію", — розповіла вона.

Вона також повідомила, що зараз спостерігаються постійні маневри російських військ. Їм незрозумілі дії ЗСУ. Відслонення фронту не відбувається. Одні підрозділи постійно замінюються на інші. Гуменюк не підтвердила відведення військ із Енергодару.

"Окупанти за допомогою ДРГ намагаються зібрати інформацію про сили оборони. Вони намагаються пересуватися Дніпром на моторних човнах, випромінюваних у місцевого населення. Проти них ведеться боротьба і щодня знищується 2-6 човнів. За минулу добу знищено 66 окупантів та 10 одиниць техніки, серед них яких 3 човни", - розповіла речник.

На Кінбурнській косі ворог активізувався, щоб розосередити зусилля оборонних сил. Обстріли почастішали – 2-3 обстріли на добу до 5-6.

"На даний час у морі знаходиться 3 ракетоносії із загальним залпом до 20 ракет. Це говорить про те, що готовність до застосування ракет дуже висока", - попередила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як підготуватися до ймовірної аварії на Запорізькій АЕС і чим треба запастись.

Вас також може зацікавити:

Кремлівська загроза нікуди не зникла: важливі ради на випадок ядерного вибуху

Окупанти замінували ставок – охолоджувач ЗАЕС: у ГУР озвучили наслідки вибуху

Вибух на ЗАЕС призведе до наслідків, які ми не уявляємо – голова Всеукраїнської екологічної ліги