RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Частину України знову можуть накрити зливи з грозами: прогноз на вихідні

Після потужної зливи з грозою у четвер на Київщині, дощова погода пануватиме на вихідних у багатьох областях України. Попри це температура повітря і надалі буде високою – подекуди стовпчики термометрів підійматимуться до 33°С.

Про це повідомляє Sinoptik.ua

Так, у суботу, 8 липня очікується підвищення температури повітря у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській та Херсонській областях до +31...+33 °C. Не варто забувати, що влітку пік спеки припадає на період з 16:00 до 18:00. При цьому відносно безпечно перебувати на вулиці до 11 години та після 18.

Читайте також: В Україні скоро стане прохолодніше: синоптик назвала дату послаблення спеки

На решті території країни температура буде значно комфортнішою. У центральних регіонах, на Закарпатті та в Сумській області очікується +24...+26 °C, а у більшості західних та північних областях — +20...+23 °C.У суботу на сході, півдні та в Полтавській, Кіровоградській та Черкаській областях очікується хмарна погода з дощами та грозами.

У неділю, 9 липня очікується хмарна погода практично по всій Україні, але без опадів. Дощі та грози можливі лише на півдні, південному сході та сході країни.У Сумській області температура повітря становитиме +22...+24 °C, в Одеській, Миколаївській та Закарпатській областях очікується +28...+29 °C, а в інших регіонах — +25...+27 °C.

Раніше ми писали, що на думку кліматологів 2024 рік може стати найспекотнішим.

Вас може зацікавити:

В Україні на "маківці літа" буде аномальна спека: синоптик дав прогноз на липень

"Пекельна" спека затримається: коли температура в Києві спаде до +19

Україну накриє пекельна спека: де буде +35 і де чекати дощів, карта