RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Командир "Магури" зробив заяву після рапорта Маркуса: в нас є головна мета

Командир 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ "Магура" Олександр Сак відреагував на звинувачення головного сержанта Валерія Маркуса в тому, що керівництво ОМБр не розуміє морального духу бійців та не захищає інтереси військової частини перед вищим командуванням.

Заява опублікована на офіційній сторінці бригади.

Читайте також: ЗСУ контролюють усі висоти навколо Бахмута: звіт і карти боїв від ISW

Сак подякував усім бійцям за сміливість, героїзм і відвагу, наголосивши, що "солдати, сержанти та офіцери бригади продовжують виконувати бойові завдання - сім днів на тиждень, двадцять чотири години на добу".

Військовий закликав відкинути конфлікти та примножити зусилля для спільної боротьби.

"У ці непрості дні я, командир 47 ОМБр, закликаю всіх відкинути конфлікти, образи, протиріччя - і примножити зусилля для спільної боротьби. Нехай проблеми гуртують нас перед запеклими боями. Як пальці згинаються в один кулак для удару, так ми маємо об'єднатися. Пам'ятаємо свою відповідальність перед історією", - наголосив Сак.

Раніше головний сержант 47 бригади "Магура" Валерій Маркус публічно поскаржився на командування та попросив пониження на посаді. У своєму рапорті сержант наголосив, що рішення просити пониження на посаді він ухвалив без тиску. Головною причиною стало те, що у його бригаді нібито систематично принижують роботу сержантського корпусу, командування не розуміє важливості морального духу бійців і не захищає інтереси військової частини перед вищим командуванням, а некомпетентність вищого офіцерського корпусу залишається безкарною.

Раніше ми писали, що в окупантів потужні вибухи в Бердянську, Скадовську та Токмаку.

Вас також може зацікавити:

Росіяни влаштували нову атаку дронів на Київ: всі подробиці

ЗСУ "виносять" ворожу артилерію і роблять окупантів "хорошими": Генштаб оновив втрати РФ

В Україні нададуть статус учасників бойових дій цивільним, що брали участь у захисті України: що це означає