RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В Україні нададуть статус учасників бойових дій цивільним, що брали участь у захисті України: що це означає

Статус учасника бойових дій в Україні зможуть отримати не лише бійці, які знаходяться на нулі, але й цивільні мешканці, які захищали свої території на початку війни та отримали каліцтва, внаслідок російської агресії.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Зазначається, що Кабміном було затверджено порядок встановлення факту безпосередньої участі цивільних у захисті України від 24 лютого 2022 року та надання їм відповідних статусів. Зокрема йдеться про тих осіб, які не були у складі жодної з українських силових структур на момент повномасштабного російського вторгнення.

Читайте також: Добровольці вже можуть оформити статус УБД: які документи потрібні

Зазначається, що багато цивільних громадян зазнали поранень, контузій, каліцтв, захворювань або навіть померли, захищаючи Україну від країни-агресора. Саме через це до відповідного закону України було внесено правки, які передбачають віднесення таких людей до осіб з інвалідністю внаслідок війни, а рідних осіб, що загинули – до членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Верховній Раді розглядають можливість повернення пільгового оподаткування (нульового розмитнення) при ввезенні авто для УБД.

  • Вас також може зацікавити:

Довічні пільги на комуналку: хто може отримати і як подати заявку

Ранній вихід на пенсію та надбавки: що в Україні приготували для УБД

Хто і як може отримати статус учасника бойових дій в Україні: інструкція