RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Дивом вижила під завалами: історія собаки, яка втратила господарів після удару по Львову

Під час ракетного удару окупантів по Львову під завалами будинку дивом вижила вівчарка Альфа, яка тоді втратила господарок – старша загинула, молодша – потрапила з пораненнями до лікарні.

Про це повідомляє "5 канал".

Читайте також: Львів прощається з загиблими: фото та прізвища 10 жертв ракетного удару

Альфу з-під руїн діставали рятувальники. Небайдужі люди передали Альфу під опіку волонтерам. Вівчарку до ветеринарів відвезла сусідка Оксана Кошак. За її словами, тварина була дуже налякана.

"Вона дуже чемно пішла до мене, вона просила, щоб її гладили, заспокоїли. І на диво, собака почала сама подавати лапу, показувати свою прихильність, що вона добра, щоб її не боялися", - розповіла Оксана Кошак.

Майже тиждень Альфа була під наглядом працівників львівського притулку, де дбають про безпритульних тварин. Лікарі кажуть, на диво, значних травм Альфа не отримала. Аналізи ще перевіряють.

"Їй зробили загальний та біохімічний аналіз крові. Ще посів із вух чекаємо зараз, бо за загальним та біохімічним аналізом крові показники всі в межах норми", - розповів ветеринар Ярослав Пасічник.

Молодша господиня Альфи Ольга, якій удалося вижити після ворожого обстрілу, виписалася з лікарні. І відразу почала дізнаватися про долю домашньої улюблениці. До собачого притулку вона прийшла дуже схвильована. А коли вперше після теракту побачила Альфу, майже розплакалася.

"Коли рятувальники вже дісталися, вони вивели спочатку мене на частину сходової клітки, що залишилася у нас, і буквально потім через 2 хвилини її передали мені на руки, у неї сльози були на очах, вона не розуміла, що відбувається, у неї просто в очах стояли сльози”, – розповіла господиня собаки Ольга Єпанчинцева.

Альфа залишиться у ветеринарів, доки повністю не перевірять її здоров'я. Водночас Ольга облаштовується у модульному містечку, де їй надали житло замість зруйнованої квартири. Але днями вона прийде забирати свою улюбленицю назавжди.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Львові подружжя з дитиною вибігло з квартири за дві хвилини до влучення ракети.

Вас також може зацікавити:

Удар по Львову: мешканець будинку на Стрийській розповів про перші хвилини і показав фото

Нічний удар по Львову: відео жахливих наслідків, зняте з висоти

Страшна ніч: Нікітюк, Вакарчук, Руслана та інші зірки прокоментували ракетний удар по Львову