RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Спеку освіжать дощі: де в Україні найближчими днями очікуються опади

У той час, як Європу охопила аномальна спека, в Україні на вихідних очікується сонячна та спекотна погода, проте у деяких регіонах пройдуть короткочасні дощі.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

Погода в суботу 15 липня

На півдні, південному сході та на Закарпатті очікується тепла погода з температурою +28...+31 °C. На решті країни стовпчики термометрів покажуть +24...+26 °C. Щоб легше перенести спеку, рекомендується частіше обполіскувати руки холодною водою і носити вільний одяг з натуральних тканин, який дозволить шкірі дихати.

Читайте також: Циклон принесе в Україну дощі і грози: синоптикиня розповіла про погоду у найближчі дні

У більшості регіонів України в суботу не очікується опадів. Однак у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій та Луганській областях можливі короткочасні дощі та грози.

Погода в неділю 16 липня

Погода в неділю, 16 липня, буде спекотною і без опадів по всій території України. Температура повітря буде коливатися від +28...+31 °C на заході, півночі, півдні та в центрі країни, а в Донецькій, Луганській та Харківській областях очікується близько +26 °C.

Варто зазначити, що 15-16 липня у Чернівецькій, Миколаївській та Херсонській, а 16 липня в Тернопільській, Вінницькій та Івано-Франківській областях України передбачається надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки. В таких умовах навіть невелика іскра від автомобільного глушника або сигарети може спричинити пожежу. Тому важливо дотримуватися максимальної обережності та відповідальності.

Раніше ми писали, що на думку кліматологів 2024 рік може стати найспекотнішим.

  • Вас може зацікавити:

В Україні на "маківці літа" буде аномальна спека: синоптик дав прогноз на липень

"Пекельна" спека затримається: коли температура в Києві спаде до +19

Україну накриє пекельна спека: де буде +35 і де чекати дощів, карта