RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ЗСУ продовжують контрнаступ під Мелітополем та Бердянськом

Станом на 15 липня, 507-й день повномасштабного російського вторгнення, українські захисники продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах та знищують військову техніку окупантів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: "Бавовна" в Бердянську: з' явились фото руїн будинку, де жило командування окупантів

У ніч на 15 липня загарбники атакували країну іранськими ударними безпілотниками "Shahed-136/131" та зенітними керованими ракетами. Також 14 липня вони ударили по Україні, застосувавши 17 "шахедів" та зенітну керовану ракету із ЗРК С-300. Українські сили ППО збили 16 ворожих дронів. Водночас окупанти завдали 50 авіаційних ударів та здійснили 43 обстріли з РСЗВ.

Наразі російська армія зберігає головні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де ведуться важкі бої. За добу відбулось 32 бойових зіткнення.

Російські обстріли по напрямках

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційного удару в районі Радьківки на Сумщині та здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Серед них:

  • Карповичі, Камінь Чернігівщини;
  • Білокопитове, Малушине, Бояро-Лежачі Сумщини;
  • Козача Лопань, Нескучне, Мороховець, Тернова Харківщини.

На Куп’янському напрямку ЗСУ тримають оборону. Артилерійських і мінометних обстрілів окупантів зазнали такі населені пункти Харківщини: Дворічна, Западне, Кам’янка, Кислівка, Берестове, Фиголівка.

На Лиманському напрямку рашисти наступали західніше Діброви Луганщини та східніше Новосадового Донеччини, але безуспішно. Також вони завдали авіаційних ударів в районах Невського, Білогорівки Луганщини та Спірного, Федорівки, Веселого Донеччини. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед яких:

  • Невське, Білогорівка на Луганщині;
  • Торське, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили усі атаки противника в районі Берхівки на Донеччині під щільним ворожим вогнем авіації та артилерії. Російська армія завдала авіаційних ударів в районі Ступочок та Диліївки. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема:

  • Дружба, Васюківка, Часів Яр, Олександро-Шультине, Диліївка, Північне та Південне Донеччини.

На Авдіївському напрямку окупанти безуспішно намагалися наступати в районі Первомайського та завдали авіаударів біля Авдіївки та Первомайського. Також вони здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, серед яких:

  • Бердичі, Керамік, Ласточкине, Авдіївка Донеччини.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати ворожий наступ в районі Мар’їнки. Російські бойовики обстріляли понад 15 населених пунктів, у тому числі:

  • Красногорівку, Мар’їнку, Побєду та Георгіївку на Донеччині.

На Шахтарському напрямку рашисти безуспішно наступали біля Новомихайлівки Донеччини та обстріляли Парасковіївку, Новомихайлівку, Макарівку, Новоукраїнку, Благодатне та Богоявленку області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти зосереджують свої зусилля на недопущенні подальшого контрнаступу ЗСУ. Завдали авіаційних ударів неподалік Малої Токмачки Запорізької області та Грозового і Козацького Херсонщини, а також здійснили артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, зокрема:

  • Вільне поле, Мала Токмачка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я Запорізької області;
  • Антонівка, Тягинка, Чорнобаївка, Микільське, Кізомис Херсонщини та місто Херсон.

ЗСУ

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Українська авіація за 14 липня завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника та один раз влучила по ворожому ЗРК. Підрозділи ракетних військ та артилерії знищили дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях.

Нагадаємо, російські окупанти у ніч на 15 липня обстріляли Запоріжжя, серйозно постраждали багатоповерхівки.

  • Вас також може зацікавити:

Один із "найгарячіших" напрямків: Наєв відвідав позиції ЗСУ на Сумщині, відео

Прізвисько "Чепа": в Україні ліквідували командира російських розвідників, фото

На Запоріжжі ЗСУ влучними ударами знищили багато росіян: відео з дрона