RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Під Кремінною ЗСУ ведуть позиційні бої: оновлені карти бойових дій

Сили оборони України наступають на кордонах Донецької та Запорізької областей та проводять контрнаступальні операції на Бахмутському і Запорізькому напрямках, а під Кремінною йдуть позиційні бої.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Крах "другої армії світу": що Україна зробила з Росією за 500 днів великої війни

Обстановка в Луганській та Харківській областях

Російські окупанти провели наступальні операції поблизу Куп'янська та Сватового. Стверджується, що окупанти відрізали українські комунікації в невизначеному районі вздовж траси N26 Чугуїв-Мілове, що проходить через Куп'янськ та Сватове, але на цей час доказів, які підтверджують ці заяви, немає.

Тривають бої в Новоселівському (16 км на північний захід від Сватового). Лінія фронту зараз проходить по Новоселівській залізниці. Українські сили контратакували біля лісосмуги в районі Новоселівського залізничного полотна, а російські війська вели наступальні операції на південь від Новоселівського та в районі Новоселівського залізничного полотна.

Російські та українські війська перейшли до позиційних боїв біля Кремінної. Окупанти продовжили наступ поблизу Торського (13 км на захід від Кремінної). Російські сили продовжували наступати на захід від Кремінної та Сватового, намагаючись відтягнути українські резерви на лінію фронту в Луганській області з їхніх позицій в районі Бахмута.

Обстановка на Донбасі

Українські війська продовжують контрнаступальні операції на флангах Бахмута та просунулися на південному фланзі від міста. Спікер Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий заявив, що українські війська володіють ініціативою навколо Бахмута та просуваються на нові позиції на висотах.

Російські військові блогери стверджують, що російські сили "видавили" ЗСУ з висот біля Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута). Ворожі "військори" також стверджують, що українські сили атакували в районі Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута) і Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута), а також поблизу Берхівки (6 км на північний захід від Бахмута).

13 липня російські сили здійснили обмежені наземні атаки довкола Бахмута. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили всі російські атаки поблизу Берхівки. Череватий повідомив, що поблизу Кліщіївки діють невизначені чеченські формування.

Продовжуються зіткнення на лінії Авдіївка-Донецьк. Українські сили здійснили обмежений поступ на північ від Красногорівки (9 км на північ від Авдіївки). У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відбили російські атаки поблизу Авдіївки та заводу "Керамік" (10 км на північ від Авдіївки) та Мар'їнки. Штурмові підрозділи "Шторм-З" продовжують атакувати у напрямку Авдіївської промзони.

Обстановка на південному фронті

Українські сили проводять наступальні дії у західній частині Донецької області. Також українські війська продовжили рух у районі кордону Донецької та Запорізької областей. Українські війська проводять атаки в районі Приютного (14 км на південний захід від Великої Новосілки), Макарівки (5 км на південь від Великої Новосілки) та Старомайорського (8 км на південь від Великої Новосілки). Більше того, ЗСУ посилили наступ в районі кордону Донецької та Запорізької областей.

Українські воїни здобули певні успіхи на заході Запорізької області. Наступальні операції тривають у районах Новоданилівка-Широка Балка (3 км на південь від Оріхова) та Мала Токмачка-Новопокровка (6-13 км на південний схід від Оріхова). Досягнуто часткового успіху.

Російський "військор" стверджує, що українські війська захопили позиції російського 71-го мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія, Південний військовий округ) на північний схід від Роботиного (11 км на південь від Оріхова).

Станом на 13 липня українські війська зберігають обмежену присутність у східній (лівобережній) частині Херсонської області.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що російська окупаційна влада продовжує відмовляти інспекторам МАГАТЕ у доступі до деяких критичних зон на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС). Російські оператори ЗАЕС досі не дозволили персоналу МАГАТЕ отримати доступ до дахів захисної оболонки реактора для перевірки наявності там вибухівки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські війська перейшли до середини "ширшого" контрнаступу на кількох фронтах.

Вас також може зацікавити:

Ініціатива залишається за Україною: що зараз відбувається в Бахмуті

"Хочете цю землю? Змішаємо вас з нею!": ефектні кадри розгрому окупантів на передовій

Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзона": дані інфографіки за 500 днів великої війни