RU  UA

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь

Удар по Кримському мосту та пошкодження його автомобільної частини знизили можливості для постачання південного угруповання російських окупаційних військ на території України, але, щоб досягти більшого результату, необхідно знищити залізничну частину споруди.

Про це в ефірі "Апострофа TV" розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Законна ціль для України: стало відомо, хто стояв за ударами по Кримському мосту

Сумнівно, що вчорашній удар по Кримському мосту серйозно порушить військову логістику окупантів. Ми пошкодили автомобільну частину мосту, якою йде не більше ніж 20% від усього їхнього військового трафіку. Більшість вантажів військових, людей і техніки перевозять по залізничній лінії мосту. Ось якщо вдарити по ній і серйозно зруйнувати, що вже протягом кількох тижнів окупаційне угруповання РФ на півдні (Херсонська та Запорізька області) відчує для себе наслідки", - сказав Жданов.

За його словами, зараз удар по мосту несе насамперед політичні та медійні наслідки для Кремля. Російська влада намагається перенаправити автомобільний трафік з території Ростовської області так званим "сухопутним коридором" до Криму, використовуючи цивільних як живий щит для своїх військових, які побоюються прориву ЗСУ в бік Азовського узбережжя.

"Тому, щоб знищити залізничну частину Кримського мосту потрібні не тільки Storm Shadow або SCALP, навіть якщо вони будуть достатнього радіуса дії, а й балістичні ракети. Нам потрібні ATACMS, оскільки вони здатні безперешкодно пройти всі російські ППО, вразивши ціль. Storm Shadow або SCALP - це крилаті ракети, які росіяни можуть перехоплювати наявними засобами. Проти ATACMS вони безсилі. У нас є американські Patriot, здатні збивати "Кинджали", але у росіян таких аналогів немає", - наголосив Жданов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що "бавовна" на Кримському мосту сплутала карти окупантам.

Вас також може зацікавити:

З'явилися перші кадри "втомленого" Кримського мосту: версії окупантів про стан переправи різняться

Вибухи на Кримському мосту: з'явилися перші коментарі української влади

Міноборони офіційно підтвердило удар по Кримському мосту: в Росії вже істерика