RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Міноборони офіційно підтвердило удар по Кримському мосту: в Росії вже істерика

У РФ влаштували істерику після перерахованих Ганною Маляр досягнень ЗСУ за 500 днів війни, коли Міноборони офіційно підтвердили удар по Кримському мосту.

Про це йдеться у пропагандистських Telegram-каналах.

Так, Ганна Маляр у своєму повідомленні розповіла, як за 500 днів ЗСУ розвінчали міф про незламність "другої армії світу", звільнили безліч окупованих територій і відстояли столицю, яку рашисти планували "захопити за три дні". Вона згадала знищення "непотоплюваного" крейсера "Москва" та удар по Кримському мосту з метою зламати росіянам логістику.

Читайте також: Крах "другої армії світу": що Україна зробила з Росією за 500 днів великої війни

На заяву відреагували російські пропагандисти та прокремлівські ЗМІ. Зокрема, прессекретарка МЗС РФ Марія Захарова назвала Київ "терористичним режимом" і звинуватила його у намірах завдати шкоди Запорізькій АЕС, у той час, як самі росіяни готують на станції провокації. Вона також згадала, начебто, неуважність саміту НАТО до цієї теми й побічно натякнула на можливість опинитися в зоні прямої поразки переважної більшості членів Альянсу.

У російських ЗМІ також повідомляють про наміри повісити на президента України відповідальність за диверсії, влаштовані самими росіянами або у відповідь на терористичні дії країни-агресора. Згадується про атаки безпілотників, а також підриви залізничних колій.

Раніше ми писали, як українські ВМС демілітаризують російський флот.

  • Вас може зацікавити:

Окупантів заманили в пастки: Сирський розповів про успіх Сил оборони біля Бахмута

ЗСУ завдали ударів у глибокому тилу окупантів у Луганській області: в ISW розкрили подробиці

Українські війська перейшли до середини "ширшого контрнаступу": звіт та карти ISW