RU  UA

Ситуація у Бахмуті змінила полярність: боєць назвав ключовий момент

Ситуація у Бахмуті на Донеччині за 1,5-2 місяці змінила полярність. Так, якщо раніше російські окупанти більше штурмували, намагаючись вибивати українську піхоту з позицій, то нині все рухається у зворотному напрямку.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець зведеної тактичної групи "Адам" Євген Кожирнов.

Читайте також: Є успіхи біля Бахмуту і на південному фланзі: в Міноборони підтвердили просування ЗСУ

За його словами, те, що противник брав протягом шести місяців, за ці два місяці близько 70% українські сили повернули назад. Піхота звільнила ці території.

"Бої досить інтенсивні, ми просуваємось повільно, бої йдуть за кожну посадку, за кожну позицію. Але наша піхота показує чудові результати", - зауважив він.

Військовий зазначив, що ключовим моментом, який усе змінив та перевернув, стало виведення із Бахмута найманців ПВК "Вагнер".

"Після цього ситуація кардинально змінилася. Але не можна сказати, що вагнерівці до останнього дня штурмували та наступали. Їхній наступальний потенціал закінчився ще до того, як вони вийшли з міста", - пояснив він.

При цьому противник став менше використовувати артилерію, концентрується на окремих ділянках.

"Причому стали менше використовувати ствольну артилерію, але більше – реактивні системи залпового вогню. І б'ють не площею, як раніше, а намагаються бити точково", - додав Євген Кожирнов.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках підрозділи ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

  • Вас також може зацікавити:

Війну можна закінчити за кілька місяців: в Україні назвали, що потрібно ЗСУ для перемоги

Змушують ЗСУ перекидати резерви: ворог зосередив сили на двох напрямках

Ще понад 700 квитків на Кобзона та купа ворожого металобрухту: оновлені втрати РФ від Генштабу