RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

ЗСУ ведуть наступ на двох напрямках: зведення за 10 липня

Російські окупанти протягом доби, 10 липня, продовжили завдавати ударів по території України. Цього разу атакували територію одного з інфраструктурних об'єктів Миколаєва.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Змушують ЗСУ перекидати резерви: ворог зосередив сили на двох напрямках

Як зазначається, за добу Росія завдала 22 авіаудари та здійснила близько 30 обстрілів з РСЗВ. У результаті атак зруйновано цивільну інфраструктуру, постраждало населення.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів залишається високою.

Ситуація на фронті

Волинський та Поліський напрямки: оперативна обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань не фіксують.

Сіверський та Слобожанський напрямки: авіаударів завдано по районах Басового, Одноробівки та Ветеринарного Харківської області; мінометних та артилерійських обстрілів завдано по близько 10 н. п., серед них Гірськ Чернігівської області; Чуйківка Сумської області та Уди, Ветеринарне, Огірцеве, Землянки Харківської області.

Куп’янський напрямок: ЗСУ тримають оборону. Завдано противником артилерійських і мінометних обстрілів по населених пунктах: Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка та Кислівка на Харківщині.

Лиманський напрямок: росіяни завдали авіаударів в районах н. п. Роздолівка та Білогорівка на Донеччині. Артобстрілів зазнали понад 15 н. п.: Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Івано-Дар'ївка, Берестове, Веселе, Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок: ЗСУ відбили атаки в районі н. п. Григорівка на Донеччині. Противник завдав авіаудару біля Торецька. Від ворожих артобстрілів постраждали понад 10 н. п., серед них Васюківка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Олександро-Шультине та Південне на Донеччині.

Авдіївський напрямок: ЗСУ надалі стримують наступ окупантів в районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав авіаудару в районі Авдіївки. Противник здійснив артобстріли більше 10 н. п., зокрема це Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

Мар’їнський напрямок: ворожі атаки в районах н. п. Мар’їнка та Красногорівка. Біля останнього противник завдав також авіаудару. Здійснив обстріли понад 10 н. п., серед них Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Побєда Донецької області.

Шахтарський напрямок: противник вів безуспішний наступ у районі Новомихайлівки Донецької області. Завдав авіаудару біля Одрадного на Донеччині. Здійснив обстріли понад 10 н. п., зокрема це Вугледар, Сторожеве і Благодатне.

Запорізький та Херсонський напрямки: росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування військ ЗСУ. Завдали авіаударів в районах понад 20 н. п., серед них Новодарівка, Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів Запорізької області; Берислав, Козацьке, Львове, Антонівка, Інженерне, Дніпровське Херсонської області та м. Херсон.

"Авіація сил оборони за добу завдала 4 ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також нашими захисниками було знищено 3 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 7 артилерійських засобів на вогневих позиціях та один засіб протиповітряної оборони окупантів", - йдеться у зведенні Генштабу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські війська перейшли до середини "більш широкого" контрнаступу на кількох фронтах.

  • Вас також може зацікавити:

Демілітаризація РФ йде за планом: Генштаб оновив втрати окупантів у війні

ЗСУ зайняли важливий плацдарм, звільнення Бахмута – питання часу: яка ситуація на фронті

Війну можна закінчити за кілька місяців: в Україні назвали, що потрібно ЗСУ для перемоги