RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Окупанти застосували нову тактику під час наймасовішої атаки по Одесі: в ОК "Південь" розкрили деталі

Сьогодні під час масованого удару по Одещині російські військові застосували нову тактику змішаного по стилю та виду озброєння удару, щоб максимально протидіяти українській системі ППО.

Про це на брифінгу повідомила керівниця об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Читайте також: Одеса пережила наймасовішу ракетну атаку: фото і відео наслідків ударів

За її словами, вночі відбувся удар ракетами різного виду: дронами-вбивцями, застосовувалася стратегічна авіація та ракети морського базування. Зокрема, навіть не виходячи з бухти міста Севастополь, ворог залучив до атаки ще один ракетоносій. Як підкреслила Гуменюк, окупанти це зробили, не звертаючи увагу на те, що цим наражали на небезпеку інші свої кораблі, які перебувають в цій же бухті.

"Застосовані ракети, які складні для збиття - типу "Онікс" та "Х-22". Те, що вони випускалися майже одночасно та прямували за спільним маршрутом разом з ракетами типу "Калібр" - можна віднести до елементів застосування нової тактики, або її спроби для того, щоб максимально протидіяти нашій системі ППО", - зазначила Гуменюк.

Вона підкреслює, що це був дуже змішаний по стилю та виду озброєння удар. На думку військової, зрозуміло, що такі удари ворог зосереджує для знищення південних регіонів України, в тому числі їхній потенціал, що може бути залучений до "зернової угоди", яку РФ відмовилася продовжувати.

"Якщо раніше атаки були більш-менш хвилеподібні, то цієї ночі відбувалося все одночасно. Навіть застосовано береговий ракетний комплекс "Бастіон" з ракетами "Онікс", який розташований на тимчасово окупованій території Криму. Зазначу, ракети типу "Онікс" та "Х-22" дуже складні для роботи ППО, тобто, як правило, їхній випуск – це обов’язкове влучання", - пояснює Гуменюк.

Військова додала, що, крім того, сьогодні вночі ворог випустив по Одесі ракету "Х-59", яку вдалося збити, але вона впала у житловому кварталі. На місті її падіння наразі глибока вирва, через вибухову хвилю пошкоджено декілька багатоповерхових будинків.

Наразі відомо, що загалом вночі постраждало десять цивільних осіб, серед яких 9-річний хлопчик. В основному, люди отримали поранення склом та уламками.

Раніше ми писали про те, що в ЗСУ розповіли про результати роботи ППО під час нічної атаки РФ.

Вас може зацікавити:

Це були бази НАТО чи військові об’єкти? Росіяни вдарили по базах відпочинку у Коблево, відео

Нічна атака РФ: "Укрзалізниця" повідомила про зміну маршрутів двох потягів

Сили оборони активно просуваються на півдні і зайняли майже всі панівні висоти у Бахмута: звіт ISW та карти