RU  UA

Щодня звільняють сотні метрів української землі: в ЗСУ назвали, в чому перевершують ворога під Бахмутом

На Бахмутському напрямі сили оборони України впевнено утримують ініціативу, проводять наступи на ворога, штурмові дії. Кожної доби звільняються сотні метрів української землі, щотижня – кілометри.

Про це Апостроф TV розповів радник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Читайте також: Є успіхи біля Бахмута і на південному фланзі: у Міноборони підтвердили поступ ЗСУ

"На Бахмутському напрямку ворог чинить відпір. За минулу добу ворог завдав 489 артилерійських ударів, різними калібрами і типами артилерії. Був один авіаційний наліт, 15 бойових зіткнень, під час яких 80 окупантів знищено, а 126 отримали поранення. з боєприпасами та безпілотний літальний апарат "Орлан-10", - розповів Череватий.

Він наголосив, що прямі зіткнення – це не практика ЗСУ.

"По-друге, у нас зараз на Бахмутському напрямку паритет з ворогом в особовому складі та техніці, а в чомусь ми навіть перевершуємо ворога. Щоправда, не в кількості боєприпасів. Але ми перевершуємо в майстерності, навченості, прагненні обіграти ворога на класі та йти вперед", - розповів Череватий.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках підрозділи ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

  • Вас також може зацікавити:

Війну можна закінчити за кілька місяців: в Україні назвали, що потрібно ЗСУ для перемоги

Примушують ЗСУ перекидати резерви: вораг зосередив сили на двох напрямках

Ще понад 700 квитків на Кобзона та купа ворожого металобрухту: оновлені втрати РФ від Генштабу