RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

В окупантів істерика через прильоти касетних боєприпасів: в США підтвердили їх ефективність

Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі заявляє, що американські касетні снаряди вже в Україні та використовуються ЗСУ "досить ефективно".

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: Зброя виснаження: що отримала Україна від союзників та від США

Зазначається, що, за словами Джона Кірбі, застосування українцями касетних боєприпасів вплинуло на російські оборонні порядки та ускладнило їхнє маневрування на полі бою.

"Ми отримали початковий фідбек від українців: вони використовують їх досить ефективно", - заявив Кірбі.

Слова про ефективність цих боєприпасів підтверджують і російські пропагандистські паблики.

"Наразі ЗСУ зносять наші позиції на Бахмутському напрямку касетними боєприпасами. Контрбатарейна боротьба не працює. Все горить довкола. Мужики тримаються, чекають на авіацію. Генштаб поки що не передав нашим хлопцям касетні бомби та ракети з касетними боєприпасами для відповідей. Залишається тільки вірити в наших хлопців та наших льотчиків. Нині їхній вихід", - зазначається в одному з повідомлень.

Додамо, що касетні (кластерні) боєприпаси призначені для знищення бронетехніки та піхоти на відкритому просторі. Касетний снаряд розпадається на десятки дрібніших зарядів, які у разі неспрацьовування можуть залишатися на полі бою навіть роками. Застосування касетних боєприпасів обмежено Конвенцією щодо касетних боєприпасів від 2008 року, але Україна, Китай, США, Індія, Пакистан, РФ, Ізраїль, Південна Корея та деякі інші країни її не ратифікували. США хочуть замінити DPICM альтернативними боєприпасами за програмою AWP від Lockheed Martin і Alliant Techsystems, які мають тотожну або більшу ефективність, не залишаючи боєприпасів, що не розірвалися.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сполучені Штати Америки надають новий пакет військової допомоги Україні на суму близько 1,3 мільярда доларів.

Вас також може зацікавити:

Військово-технічний роман: що ще країни НАТО дадуть Україні

Путін видав цинічну заяву про касетні боєприпаси та пообіцяв дзеркальні заходи: відео

Зенітки проти "шахедів" та тисячі снарядів: Німеччина передала Україні новий пакет допомоги