RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У справі не фігурує: в ДБР відхрестилися від скандального агента ФСБ

У Державному бюро розслідувань заявили, що екскерівник Служби безпеки у Криму Олег Кулініч, який, як стверджує слідство, працював на російську Федеральну службу безпеки, не є фігурантом кримінальної справи про захоплення Херсонської області.

Таку відповідь надали у ДБР на інформаційний запит ВВС.

Читайте також: Працювали на ФСБ: колишні топчиновники РНБО та СБУ зливали секретну інформацію

Як пишуть медіа, журналісти намагалися уточнити, яку доказову базу зібрало слідство щодо причетності Олега Кулініча до стрімкого захоплення російськими окупантами південних регіонів, однак, виявилося, що він взагалі не фігурує у справі.

Натомість у правоохоронних органах розповіли, що у кримінальній справі про захоплення півдня фігурують тільки військові Збройних сил, на яких лежала відповідальність за замінування та розмінування мостів, а також підготовка до оборони.

Відомо, що слідчі не викликали на допит також тодішнього керівника Служби безпеки Івана Баканова у справі. Тоді як саме він міг би розповісти слідству про роботу Кулініча, зокрема яку інформацію передавав СБУ, а яку ні.

16 липня 2022 року повідомлялося, що українські правоохоронці затримали ексначальника УСБУ у Криму Олега Кулініча за підозрою у скоєнні державної зради.

Кулініч очолював СБУ у Криму до березня 2022 року, а після повномасштабного вторгнення РФ було звільнено. Обіймав посаду з жовтня 2020 року. З 1989 по 1994 р. навчався в Академії ФСБ Росії та проходив військову службу у Федеральній службі контррозвідки РФ, повідомляв тоді журналіст Віталій Глагола.

Також "Апостроф" писав про те, що суд заарештував майно нардепа-зрадника Олексія Ковальова на 4,7 млн гривень.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни у Маріуполі готуються до евакуації: партизани отримали таємні плани окупантів

Баканова могли звільнити через наявність доказів зв’язків Єрмака з російським олігархом Фуксом - експерт

Зеленський усунув Баканова від управління СБУ: озвучено статтю