RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Вагнерівці" в Білорусі: в ISW оцінили загрозу для Польщі та України

Всупереч медійному супроводу та розголосу, перебазування бойовиків ПВК "Вагнер" у Білорусь не становить загрози ні для Польщі, ні для України, поки найманців не озброїть бойовою військовою технікою.

Про це йдеться у звіті Американського інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Лукашенко на зустрічі з Путіним натякнув на "похід" "вагнерівців" на Польщу

"Немає жодних ознак того, що бойовики "Вагнера" в Білорусі мають важке озброєння, необхідне для серйозного наступу на Україну чи Польщу. Умовою угоди Путіна-Лукашенка-Пригожина, яка поклала край збройному повстанню, була передача "Вагнером" такої зброї Міністерству оборони РФ", - йдеться у повідомленні.

В інституті зазначили, що фото головної бази "Вагнера" у селі Ціль вказує на те, що транспортні засоби, припарковані на території бази та навколо неї, – це переважно сотні легкових автомобілів, невеликих вантажівок та приблизно 35 напівпричепів.

"Сили "Вагнера" в Білорусі не становлять військової загрози для Польщі чи України, поки вони не будуть переозброєні механізованою військовою технікою", - наголосили аналітики.

"Апостроф" повідомляв, що ЗСУ додатково зміцнюють кордон з Білоруссю вибуховими та невибуховими загородженнями, після прибуття до цієї країни найманців ПВК "Вагнер".

Вас також може зацікавити:

Уболіваємо за обидві команди: у Білорусі відбулися перші сутички між "вагнерівцями" та прикордонниками

У Білорусь прибула чергова колона "вагнерівців": які сили найманців вже зібрані

Джордж Клуні закликав світ ліквідувати ПВК "Вагнер" та бізнес-імперію групи