RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Білорусь прибула чергова колона "вагнерівців": які сили найманців вже зібрано

Минулої доби до Білорусі прибуло три колони найманців ПВК "Вагнер", які пройшли до наметового табору в селі ціль, де зібралося вже близько 1,5 тисячі бойовиків.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Читайте також: Джордж Клуні закликав світ ліквідувати ПВК "Вагнер" та бізнес-імперію групи

"У колоні присутні різні пікапи та тентовані Урали з причепами. Наразі колона під'їжджає до об'їзної м. Бобруйська (траса М5) і далі, як і всі попередні, піде на Осиповичі в напрямку наметового табору ПВК "Вагнер" в с. Ціль. Відомо, що дана колона рухається у супроводі ДАІ РБ. Чисельність машин як мінімум 20 одиниць", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що 6 колона ПВК "Вагнер", що прибула до Білорусі, налічує близько 100-120 машин.

"Колонна вже на трасі М5 і зараз проїхала Осиповичі. Вона розтягнулася на 5-10 км, і розбита, умовно, на 2-і великі частини. Рухається у супроводі ДАІ РБ", - зазначається в повідомленні.

Також, повідомляється, що о 00:15 бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина Embraer Legacy 600 (RA-02795) злетів з аеродрому "Мачулищі", де пробув трохи більше 13-ї години в рамках вже четвертого візиту до РБ.

"Загальний висновок щодо поточної ситуації. Продовжується організоване переміщення найманців ПВК "Вагнер". Тільки протягом 18 липня до РБ прибуло три колони з найманцями. Зараз пунктом призначення колон ПВК "Вагнер" є польовий табір у селі Ціль (Осиповичський район). Прибуло до РБ близько 275-305 одиниць, переважно автомобільної, техніки. І близько 1400-1500 осіб особового складу”, - зазначається в одному з місцевих пабліків.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бойовики спустили прапори над базою ПВК Вагнер у Молькіно.

Вас також може зацікавити:

"Хлопчик в трусіках": з'явилося кумедне фото Пригожина в таборі "вагнерівців"

Майже 2 км техніки: до Білорусі прибула колона "вагнерівців"

Група є, а ПВК немає: Путін розповів про статус "Вагнера" та зустріч з "вагнерівцями"