RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення правил проїзду в метро: деталі законопроєкту

В Україні влада має намір збільшити штрафи за порушення правил у громадському транспорті. Відповідний законопроєкт №6164 чекає на друге читання у парламенті.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Читайте також: Штрафи за перевантаження авто на дорогах: кого стосується та як уникнути

Проєкт закону внесе зміни до кодексу України про адміністративні правопорушення у питанні порушення правил перевезення у міському електротранспорті.

Документ пропонує збільшити штрафи за пошкодження обладнання громадського транспорту, а також запровадити стягнення за протиправне проникнення у тунелі метрополітену.

Так, якщо пошкоджено внутрішнє обладнання та скло автобусів, маршруток, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро - штраф становитиме 20-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз від 1-го до 3-х).

Якщо громадянин викине сміття та інші предмети з вікон і дверей автобусів, маршруток, тролейбусів чи трамваїв, засмітить станції та вагони метро - штраф становитиме 10-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз немає за це покарання).

Зміни до ст. 119 Кодексу про адмінправопорушення передбачають штрафи за самовільне проникнення у вентиляційні шахти (кіоски), тунелі, підземні та наземні споруди, на колії метро, у виробничі приміщення станцій підземки. Покарання становитиме 30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також передбачаються штрафи за їзду на дахах вагонів, міжвагонних з'єднаннях та решті виступаючих зовні частинах громадського транспорту - у 20-40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Пропонується збільшити покарання за понаднормовий багаж у потязі до 10-15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

25 липня Комітет правоохоронної діяльності запропонував включити законопроєкт №6164 щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті до переліку питань порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради.

Нагадаємо, що порушення габаритно-вагових обмежень від 30% встановленої норми карається штрафом у 51 тисячу гривень.

  • Вас може зацікавити:

Достатньо кількох секунд і ви без грошей: за що водіям виписують 1400 гривень штрафу

Водію призначили штраф за "відсутність" документів у Дії: що вирішив суд

На рік залишитесь без прав: просте порушення, за яке водію світить серйозне покарання