RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Достатньо кількох секунд і ви без грошей: за що водіям виписують 1400 гривень штрафу

В Україні можуть позбавити водія водійського посвідчення через габаритні вогні, що не працюють, а також виписати штраф за розмову по телефону під час руху.

Про це повідомляє "Апостроф".

Відповідно до пункту 2.9.е Правил дорожнього руху, автоводіям є заборонено використовувати мобільні телефони під час керування транспортним засобом, включаючи утримання їх у руках. У разі виявлення патрульним поліцейським водія, який розмовляє по телефону під час руху, вони мають законні підстави зупинити такого водія та ініціювати судовий процес.

Читайте також: Поліцейський наклав штраф за порушення правил дорожнього руху за підробленою ухвалою: що вирішив суд

Зазначається, що згідно з 2 частиною 122 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, якщо розмова по телефону не призведе до негативних наслідків на дорозі, водій все одно може отримати штраф у розмірі 510 грн. Поліцейський має право виписати штраф на місці.

Водночас якщо телефонна розмова призводить до зміни швидкості інших учасників дорожнього руху, зміни напрямку або до вживання заходів безпеки ними, то сума штрафу змінюється до 1440 гривень. Крім того, це порушення може призвести до серйозних наслідків, включаючи позбавлення права керування транспортними засобами на період від шести місяців до одного року, що передбачено в частині 5 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Поліцейський повинен скласти офіційний протокол та передати його до суду для подальшого розгляду.

Нагадаємо, раніше ми писали про алгоритм дій у випадку, якщо у водія загорілося авто.

  • Вас може зацікавити:

Ніколи так не робіть: ТОП-3 помилки водіїв при їзді у спеку

Більше шкоди, ніж користі: головні недоліки додаткової шумоізоляції авто

Чому автомобіль погано гальмує і як це виправити: поради водіям