RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Знання, якість і відповідальність: Наєв розповів про підготовку бойових командирів в ЗСУ

Українськ військові встановлюють рекорди у своїй справі, оперативно навчаючись управлінню військовою технікою західного зразка.

Про це розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у соцмережі Facebook.

Читайте також: Київський напрямок під надійним захистом: Наєв показав відео навчань бійців

За його словами, коли почала надходити міжнародна воєнно-технічна допомога, українці здивували професійні кола воєнних аналітиків, опановуючи швидко нову техніку.

"Використовуючи комплексний підхід у плануванні застосування модерної техніки та озброєння, українські штаби чимало уваги приділяють саме підвищенню кваліфікації командних ланок тактичного та оперативно-тактичного рівня. Адже від підготовки командирів молодшого та середнього складу залежить найефективніше застосування нового озброєння, що з минулого року надходить до ЗСУ", - розповів він.

Також він повідомив про зростання командного складу. Сталося це надзвичайно швидкими темпами з 2014 року. Тоді почала працювати нова система підготовки. Війська вже готували, враховуючи досвід, набутий в районі проведення АТО та під час операції Об’єднаних сил. Стали більше уваги приділяти вмінню командирів усіх рівнів ухвалювати самостійні рішення.

При цьому українські військові воюють не кількістю, а якістю.

"Зважаючи на перевагу ворога у кількісних показниках в озброєнні і боєприпасах, на перший план вийшло вміння воювати не кількістю, а якістю", - зазначив він.

Навчання планують, враховуючи набуті спроможності, зосереджуючи увагу на нових уміннях, які необхідні для загальної перемоги на фронті. Так, під час командирської підготовки навчають пошуку нових нестандартних рішень, вмінню креативно мислити, проявляючи ініціативу, обґрунтовано ухвалюючи рішення. Завдяки цьому підготували сильну школу командирів.

"Мобільність і висока мотивація, винахідливість і вміння своєчасно ухвалювати рішення стали одним із ключових факторів, які засвідчили успішність школи командирів ЗСУ. Наші офіцери до повномасштабного вторгнення набули неоціненного бойового досвіду безпосередньо в боях на Донбасі. Тож у 2022 році наші командири зустріли ворога вже підготовленими до ведення широкомасштабних бойових дій", - додав командувач Об'єднаних сил ЗСУ.

Раніше "Апостроф" писав, що загроза вторгнення з Білорусі залишається, але ЗСУ знає всі плани супротивника.

  • Вас може зацікавити:

"Риємо окопи, мінуємо місцевість": Наєв розповів про підготовку до можливого прориву кордону

"Робота йтиме й надалі": Наєв про ситуацію на кордоні України та Білорусі, відео

Контроль на кордоні з Білоруссю посилено: військових готують до нових тренувань