RU  UA

Цілі не змінилася: чому росіяни активізувалися на Луганщині і чого добивається Путін

Експерти назвали головну причину того, чому російські окупанти стягують сили у Луганську область.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Михайло Самусь.

Читайте також: Сили оборони рухаються вперед: в Міноборони розповіли про ситуацію на сході

На його думку, атаки, які зараз відбуваються на Луганщині, перш за все спрямовані на те, щоб примусити українське командування використати резерви з Бахмутського напрямку та не допустити там, а також Південному напрямку додаткового наступу українських військ.

Таким чином намагаються відтягнути українські резерви з інших напрямків, де наростає український наступ. Подібну тактику росіяни постійно відпрацьовували, зокрема, з використанням активних інформаційних атак щодо Білорусі, де час від часу з’являється інформація, що може створюватися наступальне угруповання, здатне загрожувати Україні з Північного напрямку. Через що українському командуванню потрібно було б відтягувати резерви з півдня і сходу.

При цьому військові цілі президента РФ Володимира Путіна не змінилися. Основне завдання до російських генералів – це максимально втримати захоплені території та встановлення повної окупації Донбасу.

"Тобто для них це є основним завданням, з якого можна переходити до заморозки конфлікту. Те, що ми бачимо зараз - ознаки переходу Росії до затяжної війни. Готується, очевидно, нова хвиля мобілізації", - повідомив експерт.

Ці ознаки говорять про те, що Росія готується до війни на виснаження для того, щоб пройти осінь, зиму, наступну весну максимально ефективно.

"І досягти тих результатів, про які я сказав - максимально утримати території на півдні і максимально добитися просування на сході для того, щоби потім на фоні, як вони вважають, наростання політичної турбулентності на Заході - це виборча боротьба в Сполучених Штатах, це можливе зниження допомоги з боку наших європейських партнерів – примушення України до капітуляції і заморозка конфлікту", - додав Михайло Самусь.

Раніше ми писали, що ЗСУ просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках і закріплюються на нових позиціях.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни на танку безрезультатно намагалися втекти від ЗСУ: відео

Мінус три танки та БМП: ЗСУ показали ефектні кадри роботи "Стугни"

Ще один вирушив до Кобзона: ЗСУ "мінуснули" командира мобіків з Пітера