RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

Сили оборони наступають на двох напрямках і закріплюються на зайнятих рубежах - Генштаб

Російські війська намагаються тиснути на позиції Сил оборони на східному фронті та зазнають великих втрат від переданих США касетних боєприпасів, а ЗСУ просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках і закріплюються на нових позиціях.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росіяни наробили танків-гриль, у яких добре смажиться м'ясо - командир підрозділу аеророзвідки

"Сьогодні вночі РФ завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed по Україні. Інформація щодо наслідків уточнюється. Протягом минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 72 авіаційних удари, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Протягом минулої доби відбулось понад 35 бойових зіткнень", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районах Гур'єва Козачка та Піщаного Харківської області.

На Куп'янському напрямку авіаудари зафіксовані біля Тернів, Ольшаної та Кислівки.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Лимана, Ямполя, Сіверська, Спірного та Роздолівки Донецької області.

На Бахмутському напрямі наші захисники успішно відбили атаки противника в районах на північний захід від Оріхово-Василівки, на південь від Іванівського і на захід від Кліщіївки. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Деліївки та Предтечиного Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії супротивника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Первомайського. Противник завдав авіаційних ударів біля Новокалинового, Авдіївки та Невельського.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Красногорівки та Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Оріхова, Лобкового Запорізької області.

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала удару по пункту управління ворога, 8 ударів по районах зосередження особового складу та 6 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом доби знищено 3 ударних БпЛА противника типу “Шахед-136”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 пункти управління, 3 засоби протиповітряної оборони, 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 4 станції радіоелектронної боротьби окупантів", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ показали відео удару касетними снарядами по групі окупантів під Кремінною.

Вас також може зацікавити:

У Бахмуті зіткнулися кількість і якість: військовий розповів про різницю в роботі ЗСУ та росіян

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь

"Касетний" скандал: чому передача потужної зброї Україні пробудила деяких "активістів"