RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні ускладнили отримання водійських прав: про що йдеться в новому законі

В Україні набув чинності закон, який дозволить самостійну теоретичну підготовку для тих, хто прагне стати водієм. Іспит, як і раніше, потрібно буде складати в сервісному центрі МВС.

Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами", підписаний президентом 26 липня, опубліковано в "Голосі України" 28 липня.

Читайте також: Переселенці можуть отримати посвідчення водія: які документи потрібно мати при собі

Після складання іспиту кандидат у водії отримає не "права", а лише право розпочати практичну підготовку з водіння виключно на спеціально обладнаному автомобілі під наглядом інструктора, який уповноважений надавати такі навчальні послуги.

Новий закон не забороняє вивчати теоретичну частину ПДР в автошколах, як і раніше.

Цим же законом запроваджуються нові штрафи для автошкіл (8500-13600 грн), за порушення порядку підготовки кандидатів у водії, та держустанов з акредитації таких навчальних закладів за порушення порядку їхньої акредитації (8500-51000 грн).

Нагадаємо, що перша спеціалізована автошкола, призначена виключно для людей з інвалідністю, запрацювала у Дніпрі на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Вас може зацікавити:

Майбутніх водіїв чекають нові правила: хабар за іспит більше не пройде

Теорію можна здати пізніше і в будь-якому місці: в Україні змінили порядок отримання прав водія

Нахабніють навіть автоінструктори: фото унікального "героя паркування" у Києві