RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Кремль змушує Z-воєнкорів брехати про контрнаступ України: звіт ISW

Провоєнізований простір Російської Федерації приєднався до поширення наративів Кремля про нібито "провал" контрнаступу ЗСУ. Z-воєнкорів, які все частіше пишуть рецензії на концерти Кобзона, змушують активно брехати про ситуацію на фронті.

Такими висновками поділилися аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Читайте також: Росія атакувала "шахедами", на фронті - 36 бойових зіткнень: зведення Генштабу

Експерти повідомили про те, що так званий ультранаціоналістичний інформаційний простір країни-окупанта, ймовірно, об'єднується у просуванні наративів кремлівських терористів, спрямованих на те, щоб висвітлити контрнаступ українських військових як провал. Їм потрібно активно перебільшувати втрати ЗСУ та занижувати втрати та виклики окупантів РФ.

Z-воєнкори, які мають мало відношення до справжньої журналістики, все частіше представляють контрнаступальні дії України як серію невдалих атак уздовж лінії зіткнення.

ISW як приклад розповідають про те, як "воєнкори" РФ 29 липня поширили відео, на якому нібито видно, як один танк РФ розгромив цілу роту бронетехніки ЗСУ.

Як виявилось, це відео, датоване 7 червня. Аналітики вважають, що таку маніпуляцію можуть використовувати, щоб підтримувати наративи Кремля.

"Здатність Кремля створити цілісніший наратив про війну в російському інформаційному просторі залишається невизначеною, і подальші російські невдачі або значні успіхи України можуть підірвати прогрес Кремля в цих зусиллях", - йдеться у свіжому звіті аналітиків.

Експерти повідомили, що ЗСУ проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту та просунулися вперед на деяких напрямках.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, що російський військкор підставив базу "Вагнера" під удар ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

Росіяни щосили намагаються уникнути приниження: що відбувається біля Бахмута

ЗСУ просуваються на Запоріжжі та Донбасі: свіжі карти боїв

Ворог завдав нових ударів по Україні і намагається наступати на сході