RU  UA

Росіяни усіма силами намагаються уникнути приниження: що відбувається біля Бахмута

Станом на кінець липня 2023 року російські окупанти кидають всі свої сили на утримання Бахмута у Донецькій області під час контрнаступу Збройних сил України.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Читайте також: Сили оборони рухаються вперед: в Міноборони розповіли про ситуацію на сході

За його словами, на Бахмутському напрямку за останню добу росіяни обстріляли 535 разів українські позиції, здійснили два авіанальоти. Під час контрнаступу ЗСУ було знищено 100 окупантів, поранено 124. Також ліквідували чотири ворожі танки, один самохідний 240-міліметровий "Тюльпан", дві самохідні артилерійські установки "Акація", самохідну установку "Гвоздика", самохідну установку "Нона", а також шість гармат і п’ять польових складів з боєприпасами.

"Ворог постійно маневрує силами і засобами, проводить ротаційні заходи для того, щоб утримати це надпринципове для них місто, адже зрозуміло, неймовірні втрати, які вони потерпіли за десять місяців битв за це місто, і зараз його швидко віддати, було б для них мега-приниження. Тому вони кидають туди десантників, інших, щоб його утримати. Розуміючи, що їм за будь-що треба втримати ці території, вони підтягують з різних сторін війська", - пояснив експерт.

При цьому тримають доволі потужне угруповання, проте якість його від командирів до виконавців - доволі слабка. Хоч на початку весни вони готували нібито великий наступ для повернення відвойованих Україною територій, насправді все обернулося Бахмутським фарсом для них.

"Лимано-Куп’янський напрямок – за всю добу три штурми. Буває під час максимальної ескалації 10-15, і це доволі відчутне, але це все рівно не тягне на велику стратегічну наступальну операцію, якою вони грозилися, і для якої вони, по суті, стягували війська", - зауважив він.

Водночас, головна проблема в тому, що кількісно росіян поки що багато, і в них достатньо старої радянської техніки і снарядів, додав Сергій Череватий.

Як повідомляв "Апостроф", експерти назвали головну причину того, чому російські окупанти стягують сили до Луганської області.

  • Вас також може зацікавити:

У Бахмуті зіткнулися кількість і якість: військовий розповів про різницю в роботі ЗСУ та росіян

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь

"Касетний" скандал: чому передача потужної зброї Україні пробудила деяких "активістів"