RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Україну накриє дощовий фронт з грозами: прогноз погоди на неділю

Усе літо погода дивує українців своєю мінливістю і серпень не буде винятком. А от в неділю, 30 липня, попри високу температуру повітря, у низці областей пройдуть дощі з грозами та очікується мінлива хмарність.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, інформує "Укрінформ".

Згідно із прогнозом синоптиків, у неділю вночі на Закарпатті та Прикарпатті, а вдень - у західних, Житомирській, Київській, Вінницькій та Черкаській областях, очікуються короткочасні дощі та місцями грози. Натомість на решті території України опадів не прогнозується.

Вітер змінюватиме напрямок, а його швидкість становитиме 3-8 м/с. При цьому температура повітря вночі коливатиметься від 12 до 17°, а вдень - від 22 до 27°. Проте у південній частині України вночі температура становитиме 18-23°, а вдень може піднятися до 28-33°.

Читайте також: Україну накриє нова хвиля спеки: синоптик назвала дати

У Києві та Київській області ситуація буде наступною: мінлива хмарність, без опадів уночі, проте вдень передбачається короткочасний дощ та місцями гроза. Вітер матиме швидкість 3-8 м/с. Температура повітря у столиці ночі буде у межах 15-17°, а вдень - 25-27°. В Київській області вночі температура коливатиметься від 12 до 17°, а вдень буде від 22 до 27°.

Опублікувана Укргідрометцентром карта свідчить про те, що температура повітря по всій території України коливатиметься від 23 до 27 градусів. Проте на півдні стовпчики термометрів можуть підійматися до 32 градусів. Короткочасні дощі з грозами передбачаються у низці областей на заході, а також у Житомирській, Київській, Черкаській та Вінницькій областях.

Раніше ми писали, що стовпчики термометрів піднімуться до +40°С практично по всій території України.

  • Вас також може зацікавити:

В останні вихідні місяця в Україні буде припікати: прогноз на 29-30 липня

2024 рік може стати найспекотнішим: кліматологи дали невтішний прогноз

Грибні дощі: яка погода чекає на Україну у вихідні