RU  UA

Російська ППО вийшла з чату: як ЗСУ знищують військовий потенціал РФ

Експерти переконані, що Україна повинна нарощувати кількість безпілотних апаратів та продовжувати завдавати ударів по території Росії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Валентин Бадрак.

Читайте також: Про це не було раніше відомо: ЗСУ б'ють по окупантах "незвичайними" боєприпасами

За його словами, атаки щодо Москва-Сіті засвідчили, що російська протиповітряна оборона практично не працює.

"Там налічувалося близько 20 "панцирів", що захищали московський регіон. Загалом у росіян було близько 120 "панцирів", з яких близько двох десятків були знищені нашими військовими. Наразі йде знищення російського військового потенціалу", - повідомив він.

Аналогічна ситуація з недавніми повідомленнями про те, що морські дрони атакували російські військові кораблі на відстані понад 300 км від узбережжя у Північному Причорномор'ї. Так, у Міністерстві оборони РФ наполягають, що нібито кілька українських безекіпажних катерів були нібито помічені в 340 кілометрах на південний захід від Севастополя і вони були націлені на Чорноморський флот. Імовірно, дрони хотіли знищити патрульні кораблі "Сергій Котов" та "Василь Биків".

Поки що невідомо, що це за дрони, проте загалом українські фахівці користуються ситуацією війни та наявності ворога, щоб проводити випробування у реальних бойових умовах.

"Все йде до того, що морські бази росіян, їхні кораблі чи "кримський міст" атакуватимуть рої морських дронів (15-20 штук) і дуже бажано при цьому, щоб вони несли вибухівки як стандартна торпеда - близько 400 кг буде помітний результат та суттєві втрати для противника. З такими атаками дронів дуже важко боротися. До того ж, рій таких дронів, навіть 30 штук коштуватиме в рази дешевше, ніж один російський корабель, який вони потоплять", - зауважив Валентин Бадрак.

Нагадаємо, раніше СБУ показала відеопідбірку ударів по ворогові дронами-камікадзе.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки ЗСУ вдалося відбити територій в окупантів: Блінкен озвучив неймовірну цифру

Пачками йдуть на концерт Кобзона: у ЗСУ розповіли про застосування касетних боєприпасів на фронті

Зброя нашої Перемоги: ЗСУ показали нове відео всюдихода "Богун"