RU  UA

Пачками йдуть на концерт Кобзона: в ЗСУ розповіли про застосування касетних боєприпасів на фронті

Окупанти не можуть налагодити ефективну протидію підрозділам ЗСУ, що застосовують американські касетні снаряди, і зазнають величезних втрат, не домагаючись хоч якихось суттєвих результатів на всіх фронтах.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовослужбовець ЗСУ Кирило Яковлєв.

Читайте також: Російські наробили танків-гриль, в яких добре смажиться м'ясо - командир підрозділу аеророзвідки

"Касетні боєприпаси вже надійшли до військ та активно використовуються. Де саме і на якому напрямку сказати не можу, але особисто бачив, наскільки вони ефективно накривають позиції ворога, не дають противнику зібратися в купу. Орки пачками йдуть на "концерт Кобзона". Тут проблем взагалі ніяких немає, "квитки" одержують наліво і направо. Кажу про це щоб не було "зради" та розмов, що снаряди прийшли та нібито лежать десь на складах. Ні, нічого не лежить без діла. Все вже активно використовується", - розповів Яковлєв.

Водночас, ЗСУ потрібно більше артилерійських снарядів і більше озброєнь, бо ворог активно навчається та коригує тактику, виходячи з наших дій.

"Вони майже відмовилися від "м'ясних штурмів" і вже не лізуть в лоб. Спочатку йде підготовка, удари артилерії, використання авіації, а вже потім сама спроба штурму. Вони стали більш раціонально використовувати людей і техніку, побоюючись серйозних втрат і розуміючи зростаючі можливості ЗСУ.Успіхів у них все одно немає – ні в Бахмуті, ні на Запорізькому напрямку. У ЗМІ писали, що росіяни на Харківщині намагаються активізуватись, але їх "успіхи" там просто мінімальні", - зазначив Яковлєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ показали відео удару касетними снарядами по групі окупантів під Кремінною.

Вас також може зацікавити:

У Бахмуті зіткнулися кількість і якість: військовий розповів про різницю в роботі ЗСУ та росіян

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь

"Касетний" скандал: чому передача потужної зброї Україні пробудила деяких "активістів"