RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Дитячий фонд ООН UNICEF допомагав окупантам вивозити українських дітей до Білорусі

Дитячий фонд ООН UNICEFУ допомагав російським окупантам розміщувати в Білорусі вивезених з окупованої частини України дітей.

Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу правозахисників та журналістів ПЦ "Весна" з Могильова MAYDAY TEAM.

Читайте також: Росія вивезла з України понад 700 тисяч дітей: реакція українського омбудсмена

Як відомо, в середині липня генеральний секретар Білоруського товариства Червоного Хреста (БКК) Дмитро Шевцов під час поїздки на Донбас відкрито заявив, що очолювана ним організація допомагає у вивезенні дітей з окупованих територій України до Білорусі. Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт глави Білоруського Червоного Хреста, а міжнародний комітет Червоного Хреста за фактом заяв Шевцова розпочав розслідування.

Однак при цьому залишидася непоміченою участь у цьому процесі білоруського представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF), чиїм основним партнером є БКК. Так, у вересні 2022 року ця організація відкрито подавала новину про те, як "наприкінці літа близько 90 хлопчиків та дівчаток від 6 до 17 років відпочивали в оздоровчих таборах у різних регіонах Білорусі та отримали психологічну допомогу від фахівців. ЮНІСЕФ у Білорусі та Білоруський Червоний Хрест організували літній відпочинок для дітей з України".

ЮНІСЕФ та білоруський Червоний Хрест організовували табори у всіх областях країни, а фото деяких українських дітей було опубліковано на офіційній сторінці ЮНІСЕФ. У цьому про те, що в Україні йде розв'язана Росією війна, від якої ці діти страждають, в організації промовчали.

Нагадаємо, Україна змогла повернути двох братів, які до повномасштабного вторгнення проживали на Донбасі, яких загарбники утримували на окупованих територіях і в Росії.

  • Вас може зацікавити:

”Це будуть наші діти”: як окупанти насправді “усиновлюють” українців

Україна повернула з полону РФ 45 військових та двох викрадених дітей: зворушливі фото

Австрія потрапила у скандал через вивезення українських дітей до Росії: що відомо