RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Азов" відроджують з новим складом бригади: відео підготовки бійців

Легендарний "Азов", який довгий час утримував оточений Маріуполь, відроджують з новим складом бригади - найбільше зважають на злагодженість у підрозділі.

Про це йдеться у матеріалі ТСН.

На відео можна побачити, як проходять тренування військових на полі, наближені до бойових – виїжджають танки, лунають постріли, відчувається війна. Тут нові рекрути та вже досвідчені бійці тренуються під пильним наглядом "азовських" командирів.

Бійців готував і продовжує готувати "Карл", який пройшов бої за Маріуполь і пережив російський полон. Він переконаний, що будь-які дії на війні повинні бути корисними й навіть смерть не повинна бути марною – це довели сотні "азовських" героїв.

"Вони загинули як воїни, і забрали з собою дуже багато росіян", – говорить він.

В першу чергу під час навчання зважають на злагодженість у підрозділі, адже це, на думку азовців, дозволило бійцям так довго утримувати оточений Маріуполь. Натомість оточили місто саме через незлагодженість з іншими.

Читайте також: Ворог намагався відбити Благодатне: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Зазначається, що батальйон очолює "Мангуст", який вийшов з полону.

"Коли ти раніше працював на передовій лінії, чи там на "нульовій", чи там заходив у фланги, то тут треба момент керування і ця стриманість. І я знаю, що я зараз буду стримувати себе, щоб не піти і не показати своїм прикладом", – розповів військовий.

Рекрутів вчать бути швидкими – в реальних умовах це рятує життя. З навчань вони повертаються геть спітнілі – ранок видався гарячим. За короткий час вони мають стати не просто солдатами, а побратимами.

Бойова медичка Діана вже має бойовий досвід. Її коханий – наразі у полоні, тому, пояснює, воює за себе, і за свого хлопця.

"Я до повномасштабного вторгнення жила в Бердянську, мій наречений воював в Маріуполі. І, відповідно, це для мене діло честі – визволяти Маріуполь у складі "Гвардії наступу", – розповіла Діана.

Головний по танках – "Тайвань". Він був танкістом на "Азовсталі" та втратив руку. Проте це не заважає йому допомагати іншим. Одну із бронемашин назвали на честь загиблого побратима-"азовця" з Луганщини – "Чупом". Він знищив десятки ворожих танків та бронемашин і посмертно став Героєм України, а за життя отримав особливу нагороду від начальника штабу. Сьогодні тут найвища нагорода – це похвала командирів і настанови.

Раніше ми писали що у Керченській протоці морський дрон пошкодив російський танкер.

  • Вас може зацікавити:

Вже майже 250 тисяч росіян "розважаються" в пеклі: оновлена статистика втрат армії РФ

Підрив російського нафтового танкера в Чорному морі: з'явилось відео моменту удару

Росія завдала нових ударів по Україні й масово мобілізує на Донбасі зеків