RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

День Успіння праведної Анни: що просять у матері Богородиці і як правильно молитися

Українці у понеділок, 7 серпня, традиційно відзначають важливе церковне свято - День успіння праведної Анни.

"Апостроф" з нагоди такого дня розповідає, які існують сильні молитви та що віруючим не можна робити під час свята.

Читайте також: Успіння праведної Анни 2022: прикмети та головні заборони 7 серпня

День успіння праведної Анни - молитви

***

Святі праведні Іоаким та Анна, імена яких ми згадуємо наприкінці кожного богослужіння, крізь віки продовжують нагадувати нам про важливі речі: про те, що батьківство вимагає від нас благочестя та відповідальності; про те, що життя людське розпочинається не з моменту наpодження, а від самого зaчаття і про те, що над кожним з нас є дивний Промисел Божий, якому треба довіряти. А успіння – це не cмepть, не кінець – це початок нового життя, життя у Христі.

***

О славна Свята Анно! Ти повна співчуття до тих, що закликають Тебе, і повна любові до тих, що стpаждають. Придушені тягарем моїх бід, я впаду до Твоїх стоп і покірно благаю: візьми під Твою особливу опіку мій намір, котрий я нині подаю Тобі… ( Просити ). Будь ласка, престав його Твоїй Доні, Пречистій Діві Мрії, і помісти його перед Троном Ісуса, щоб Він допровадив цей намір до щасливого завершення. Але, передусім, дістань для мене ласку колись побачити Його цілу вічність разом з Тобою і з Марією, і з усіма Святими.

***

Преславна мати Анно, Всевишній Господь зробив тебе захисницею і заступницею всіх вaгiтних. Ревно прошу тебе, поблагослови мене і дитя моє, яке я ношу під сеpцем, і нехай обдарує його Господь благими задатками. Усвідомлюючи, що вже тепер, перед пoлoгами, я відповідаю за моє дитя, благаю Тебе про допомогу. Випроси для мене побожне життя, святу молитву і благочестиві думки. Свята мати Анно, допоможи мені у важкий час моїх пoлoгів. Дай мені тоді міцне терпіння і жеpтовну любов до Бога. І нехай незабаром стане дитя моє дитям Божим через святе Хрещення, а через добре виховання – вірним дитям Святої Церкви Господа. Свята мати Анно, на тебе покладаюся. Амінь.

***

День успіння праведної Анни - заборони

  • цього дня не можна сваритися, особливо матерям та дочкам. Віруючим слід зібратися за великим столом у родинному колі і згадати все добре;
  • не можна лінуватися і лихословити;
  • не можна скупитися і відмовляти у проханні;
  • не можна займатися пересадкою домашніх квітів.

Раніше ми розповідали історію свята Дня успіння праведної Анни.

Вас може зацікавити:

Успіння Анни, матері Богородиці: прикмети та заборони свята

Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці: історія свята та молитви

День вшанування Почаївської ікони Божої Матері: історія, традиції та п'ять суворих заборон