RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Україна нарешті отримає танки Abrams: основні характеристики та переваги їх у бою

Сполучені Штати Америки схвалили відправлення першої партії танків Abrams до України, а також боєприпаси, запчастини та паливну апаратуру до них.

"Апостроф" розповідає, чому ця військова допомога така важлива Україні і чому наші військові так чекають на цю техніку.

Читайте також: У Німеччині вигадали дивну відмовку, щоб не передавати Україні необхідну зброю

31танк M1A1, призначений для ЗСУ, проходив ремонт та підготовку до відправки протягом кількох місяців. Америка різко скоротила період, який зазвичай потрібен для відвантаження цієї техніки. Цього року Україна отримає старіші моделі M1-A1 замість сучасної версії танка.

Глава Білого дому Джо Байден назвав Abrams одними з найкращих танків у всьому світі. І з цим не посперечається жоден військовий експерт.

Основний бойовий танк Abrams M1 розроблений компанією Chrysler Defense та випускається під брендом General Dynamics. Його назвали на честь генерала Крейтона Абрамса.

Цей танк протягом тривалого часу стоїть на озброєнні у ЗС Америки. Крім того, Abrams – техніка, яку активно використовує Єгипет, Австралія, Марокко, Польща, Саудівська Аравія та інші країни Сходу.

Перший Abrams побудували у 1979 році, його почали використовувати у 1980 році. Загалом на сьогодні вироблено близько 8800 танків Abrams різних модифікацій.

М1 "Абрамс" - один із найважчих танків у наш час, його бойова маса перевищує 62 т. Крім того, в ньому вперше вдалося використати багато новаторських рішень, у тому числі - комп'ютерну систему управління вогнем і відокремлене від екіпажу розміщення боєзапасу.

Варто зазначити, що саме M1A1 становлять значну частку 3,5 тис. Abrams, що знаходяться на зберіганні в армії Сполучених Штатів. Якщо говорити про останні версії M1A1, то йдеться про M1A1SA, яка використовується в сухопутних силах США, а також M1A1 FEP, яку використовували морпіхи.

Версії M1A1 SA та FEP мають багато спільного, головні риси цих машин – повне оновлення прицільних приладів, включаючи тепловізійний приціл кулемета, який відіграє роль командирської панорами, інформаційна тактична система FBCB2 та оновлене бронювання.

, українські військовослужбовці розпочали навчання на танках Abrams у Німеччині, яке триватиме до 12 тижнів.

  • Вас також може зацікавити:

"Коаліція літаків" та членство України в НАТО: всі подробиці зустрічі "Рамштайн-13"

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості

Нанодрони Hornet та ракети для HIMARS: США готують новий пакет допомоги для України