RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні хочуть ввести нове покарання за російську музику: названо суми штрафів

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, яким пропонується запровадити штрафи за відтворення російської музики у громадських місцях.

Про це йдеться в пояснювальній записці до законопроекту №9547.

Читайте також: Смітили гривнями під російську попсу: в Харкові стався скандал у нічному клубі, відео

У законопроекті пропонується внести зміни до Закону від 19 червня 2022 року "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора".

На думку авторів законопроекту, зміни необхідні для викорінення сепаратистських настроїв у населення, які можуть створюватись саме через культуру.

"Такі продукти часто за своєю суттю були інформаційними спецопераціями, спрямованими на ослаблення нашої держави. Саме тому слід вживати дієвих заходів щодо обмеження музичного продукту держави-агресора на території України", - йдеться у пояснювальній записці.

Відповідно до статті 15 Закону України "Про культуру" заборонено також публічно відтворювати фонограми, відеограми та музичні кліпи, у яких фігурують представники російської естради.

Які штрафи хочуть запровадити

За публічне виконання, показ, демонстрацію, оповіщення у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їх елементів, інших творів, поширення яких заборонено, можна отримати штраф:

  • від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 5 100 до 8 500 гривень;
  • за повторне порушення від 1 000 до однієї 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 17 000 до 25 500 гривень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Львові люди просять закрити кондитерську під назвою "Прутень", яка продає випічку у вигляді статевих органів.

Вас також може зацікавити:

В одному з кафе Києва звучали пісні Лепса: відео та всі деталі скандалу

"Війна? Ні, не чули" У Білій Церкві спалахнула бійка через російську попсу, відео

"Ми втомилися від війни": у Полтаві підлітки влипли у скандал через відпочинок під російську попсу