Літо - пора шашликів і відпочинку на природі. Але якщо шашлики чи смажене м'ясо їсти люблять майже всі, то чистити решітку для гриля хочеться далеко не завжди.
"Апостроф" розповідає простий лайфхак, який зробить процес чищення набагато легшим і простішим.
Читайте також: Щоб олія не бризкала під час смаження, уникайте трьох поширених помилок
На решітці для грилю швидко налипають нагар і різного роду забруднення - залишки м'яса чи овочів. Відмивати ж її після смаження досить складно, тим більше, що робити це, як правило, доводиться на наступний день. Однак є одна хитрість, завдяки якій решітку взагалі не доведеться мити.
Йдеться про звичайне сало, яким досить лише натерти решітку. Невеликий шматок продукту, а можна взяти навіть залежане сало, згодиться, щоб змастити всі частини решітки. Після цього можна приступати до безпосереднього приготування м’яса.
Завдяки цьому простому лайфхаку про нагар та бруд на решітці можна буде забути раз і назавжди. Важлива хитрість: шар жиру потрібно оновлювати перед кожним процесом приготування шашлику чи ковбасок.
Схожий ефект має і звичайна рослинна олія, її теж можна використовувати для натирання решітки.
Раніше ми розповіли про два народні засоби, які захистять чорний одяг від втрати кольору.
- Вас може зацікавити:
Хто б міг подумати: 5 несподіваних лайфхаків, які спростять вам життя
Допоможуть два засоби з домашньої аптечки: як врятувати ванну кімнату від іржі
Як зробити домашній засіб для виведення плям, який впорається з будь-яким забрудненням