Лайм

Щоб олія не бризкала під час смаження, уникайте трьох поширених помилок

Досвідчені господині точно знають про це

У кожного з нас в арсеналі є не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями швидше та отримати потрібний результат. І якщо ви вже знаєте, чим накрити сковороду, якщо немає кришки потрібного розміру, або кілька варіантів, чим замінити качалку для тіста, візьміть собі на замітку прості поради, щоб рослинна олія не бризкала на всі боки під час смаження. theLime докладніше розповідає про це.

Фото: pinterest.com

Чому олія розбризкується?

1 помилка – дешевий та неякісний продукт

Якщо ви вирішили посмажити котлети або деруни, а олія під час нагрівання на плиті почала активно "стріляти" на всі сторони, це може свідчити про те, що продукт не дуже якісний, із сторонніми домішками.

Читайте також: Як розрахувати ідеальну порцію спагетті на одну особу.

2 помилка – температура посуду

Якщо ви помили сковороду і відразу ж налили на неї рослинну олію та почали смажити, вона може також почати бризкати на всі боки. Справа в тому, що на посуді після миття залишається волога, яка перешкоджатиме нормальному нагріванню олії. Тому рекомендуємо мити сковороду заздалегідь або протирати її паперовими рушниками, якщо процедуру провели безпосередньо перед смаженням.

Читайте також: Як легко натерти плавлений сир, щоб він не розмазувався по терці.

3 помилка – вологі продукт

Якщо ви вимили продукти безпосередньо перед смаженням, і на овочах, рибі, птиці, м'ясі буде зайва волога, рослинна олія теж може бризкати на всі боки. Тому слід обов'язково підсушити інгредієнти на паперових або чистих вафельних рушниках.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також