RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скандал із закупівлею військової форми: Міноборони висунуло свою версію

У Міністерстві оборони повідомили свою версію скандальної ситуації із закупівлями неякісної форми для української армії.

Про це йдеться на офіційному Telegram-каналі відомства.

Читайте також: Вкрали з бюджету понад 1 млрд гривень: колишнім топ – чиновникам Міноборони оголосили підозру

У Міноборони наголосили, що не здійснювали закупівлю форми для підрозділу Сил територіальної оборони Збройних сил, а також не брали участі у визначенні потреб, не шукали виконавця, як і не укладали договори та не здійснювали супровід виконання умов відповідних контрактів.

Там зазначили, що "сповідують нульову толерантність до корупції" та здійснюють внутрішні перевірки у разі антикорупційних дій.

11 серпня Київська міська прокуратура повідомила про оголошення підозри директору приватної компанії у заволодінні держкоштами, на які мали закупити форму для бійців ТрО ЗСУ, за частиною п'ятою статтею 191 Кримінального кодексу. У разі доведення вини - йому загрожує 7-12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років із конфіскацією.

За версією слідства, минулого року одна з військових частин уклала контракти зі швейною фабрикою щодо постачання форми для військовослужбовців на загальну 35 млн гривень. Йшлося про військові вітровологозахисні та утеплені зимові куртки, а також літні польові костюми.

Компанії надали передоплату у 5 млн гривень, потім решту, відповідно до договорів. Проте, як з'ясувалося, форма була неякісна. Як засвідчила експертиза, одяг не відповідав технічним умовам. Відтак, сума збитків сягнула 35 млн гривень.

Нагадаємо, за даними Центру протидії корупції, вартість продуктів для армії, замовлених Міністерством оборони, після скандалу із завищеними цінами взимку знизилася до рівня ринкової лише у червні 2023 року після тиску громадськості.

  • Вас може зацікавити:

Скандал із харчуванням у Міноборони: Рєзніков анонсував масштабні реформи

Справа про закупівлю для ЗСУ: колишнім топ-чиновникам Міноборони повідомили про підозру

Скандал із закупівлями в Міноборони не вщухає: з'явилася нова інформація про завищені ціни на продукти