RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

ЗСУ досягнули "тактично значущого" прогресу: Захід змінив думку щодо українського контрнаступу

Збройні Сили України за останні кілька місяців досягли тактично значущого прогресу під час свого контрнаступу на двох основних напрямках. З кожним кілометром, на який вони просуваються, українські воїни чинять більший тиск на російські лінії постачання.

Про це пише The New York Times.

Читайте також: Сили оборони просунулися на Запоріжжі, в армії РФ росте кількість дезертирів - Генштаб

Як стверджують військові аналітики, українські Сили оборони просунулися орієнтовно на 16-19 км за двома основними напрямками контрнаступальної операції для того, щоб вийти до Азовського моря, а також перервати сполучення між країною-агресором та тимчасово окупованим Кримом.

"Звільнені території, хоч і відносно невеликі, але важливі, оскільки це вже змушує Москву перекидати сили з інших напрямів фронту", – уточнюють експерти.

Аналітики також вважають досягнення ЗСУ під час контрнаступу "тактично значущими" і зауважують, що передислокація російських окупантів, ймовірно, сукупно ще більше послабить оборонні лінії Росії в Україні та створять можливості, щоб прорив українських захисників був потенційно вирішальним.

За даними видання, Україна залучила для наступу на південь у долині річки Мокри Яли тисячі військовослужбовців, у тому числі морських піхотинців з великим досвідом.

"Якщо їм вдасться просунутися через Урожайне або навколо нього, вони виявляться за 50 миль (80 кілометрів) від Бердянська та Маріуполя на Азовському морі. І з кожною милею, на яку вони просуваються, українські сили чинять більший тиск на російські лінії постачання", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна зараз має недостатню кількість зброї, щоб змінити баланс у війні з Росією. Він закликав світ діяти вже зараз.

  • Вас також може зацікавити:

Важка, але контрольована: генерал оцінив поточну ситуацію на фронті

Сили оборони мали успіх на двох напрямках: в Міноборони розповіли про просування на півдні

Західна тактика не спрацювала в боях в Україні: в США з'ясували причини