RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На Арестовича написали заяву в СБУ через цинічні слова про українців: відео

На колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича написали заяву до Служби безпеки України через його висловлювання про те, що українці дозволили собі "розлюднити окупантів", чим дали їм "прекрасну мотивацію воювати".

Про це повідомив блогер Олександр Нотевський у Twitter.

Читайте також: Став Термінатором: яскраві меми на заклеєне око Арестовича

"Накатав заяву до СБУ, цікаво, що буде", - написав він.

Нотевський вважає, що в словах Арестовича можуть бути ознаки виправдання російської збройної агресії проти України.

"Кримінальний кодекс України, стаття 436-2. 1. Виправдання, визнання правомірною, ... збройну агресію Російської Федерації проти України, караються виправними роботами на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років", - зазначив Нотевський .

Минулого тижня Олексій Арестович 10 серпня дав інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній під назвою "Олексій Арестович. Розлюднення супротивника - неправильна стратегія України". Зокрема, він розмірковував про те, що українці не мали права "розлюднювати окупантів", оскільки цим дали їм "прекрасну мотивацію воювати".

"Головне, що ми зробили, коли дозволили собі розлюднили росіян: це головна наша помилка. Спочатку ми трималися, а потім із задоволенням поринули в це все. Колективні українці, я маю на увазі. Ми дали середньому росіянину, мобілізованому росіянину, не кадровому, а саме мобілізованому, які зараз становлять скелет армії, дали чудову мотивацію воювати”, - сказав Арестович.

Він переконаний, що сотні тисяч росіян із глибинки РФ, які найчастіше вирушають вбивати жителів сусідньої країни від глухого кута або з бажання заробити грошей, щоб погасити кредити, раптом начебто через ненависть українців до окупантів почали думати, що з'явилася загроза для них сімей та мобілізовані росіяни нібито набули "нового сенсу" бойових дій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Олексій Арестович здивував зовнішнім виглядом, з'явившись в ефірі аналітичної програми із заклеєним оком.

Вас також може зацікавити:

Український учений пояснив секрет популярності Арестовича - вся справа в голосі

Він там і не працював: меми на звільнення Арестовича з Офісу президента

Кінець Арестовичу? Куди подінеться "балакуча голова" Офісу президента