RU  UA

Путіну доведеться йти на новий радикальний крок: що чекає окупантів восени

Російські генерали бачили формат використання штурмових загонів приватної військової компанії "Вагнер", яка зовсім не шкодує особовий склад, і саме в такий спосіб ворог взяв під свій контроль Попасну, Соледар, і, зрештою, – Бахмут. Однак більше такого ресурсу в російських терористів немає, тож Кремлю, ймовірно, доведеться оголошувати нову мобілізацію.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник ЗСУ, представник Генштабу ЗСУ у 2014-2017 рр. Владислав Селезньов.

Читайте: В окопах "каша" з живих і вмираючих: російський полковник поскаржився на величезні втрати від касетних боєприпасів

За його словами, саме колишні зеки були основою загонів для "м'ясних штурмів", і завдяки чому агресор досягав результатів, на які розраховував.

Зараз колишні зеки виконують свої завдання вже в рамках загонів "Шторм Z", які створені за калькою "вагнерівців", і намагаються продемонструвати свою ефективність.

Але Збройні сили України здобули гарний бойовий досвід і мають все необхідне для знищення ворога.

"Противник втрачає щодня до батальйону в живій силі. А скільки ще поранених, скалічених, тих, хто втік з поля бою. Усього, я думаю, ворог втрачає за добу до тисячі людей", - зазначив Владислав Селезньов.

Він не виключає, що восени голові Кремля Володимиру Путіну доведеться оголошувати нову мобілізацію – інакше ЗС РФ фізично не вистачатиме живої сили.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 17 серпня, на Бахмутському напрямку Повітряні сили Збройних сил України збили ворожий гелікоптер Ка-52.

  • Вас може зацікавити:

Багато росіян загинуло під час втечі: з'явилися цікаві деталі звільнення Урожайного

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію: що потрібно знати

Україна отримала від Німеччини ще дві системи IRIS-T SLS: чим вони відрізняються від NASAMS